Prvo veče Fashion Connectiona: Najviše crno-bijelih modela

Predstavljena je i muška kolekcija Boška Jakovljevića koju je kreirao „Martini Vesto“ i „PWL“
117 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2013. 16:30h

Na 12. Dukley Garden Fashion Conectionu, koji je sinoć održan u Dukljanskim vrtovima u Budvi, nove kolekcije predstavili su dizajneri Boško Jakovljević, Jelena Blečić, Lazar Ilić, Marina Banović i Ana Ličina, a publika je imala priliku da pogleda i izabrane modele salona vjenčanica „Na zrnu graška“.

Prvo veče modne manifestacije u okviru koje će večeras na istom mjestu biti predstavljena linija italijanske modne kuće “Liu Jo”, otvorila je srpska slikarka i kreatorka Jelena Blečić. Njenom kolekcijom koja je nazvana „Radost je ozbiljna stvar“, dominirali su šareni dezeni kombinovani sa bijelom i crnom bojom.

„To ne znači da sam ispoštovala naziv, već sebe, jer sam ja veoma vesela osoba, koja smatra da radost nije rezervisana samo za djecu. Otuda i veseli dezeni, koji su pitki, a ne histerični“, pojasnila je Blečić.

Dok su manekenke u modelima Marine Banović i Ane Ličine bile statične i dodatno ukrašavale ambijent tokom cijele večeri, osim kreacija Blečić, na pisti je predstavljena i muška kolekcija Boška Jakovljevića koju je bivši model kreirao za brendove „Martini Vesto“ i „PWL“.

Kolekcijom su dominirali kožni odjevni predmeti i odijela, a bilo je i sportskih momenata.

„Moja ideja je bila da sa malo rada može puno da se napravi, ako znaš šta želiš“, kazao je Jakovljević, koji je otkrio da je kolekciju posebno spremio za predstavljanje u Crnoj Gori.

Na pitanje koliko je kolekcija nosiva i ko su muškarci koje može da zamisli u svojim kreacijama on je odgovorio:

„Evo na primjer ja i puno drugih ljudi koji žele da budu specijalno obučeni za određenu priliku“.

On je takođe istakao da je modele osmislio tako da u različitim kombinacijama izgledaju potpuno drugačije.

„Ideja je bila da sve to može da se kombinuje i da neki detalj izađe iz svega toga i napravi od mode ono što jeste. Ako budemo gledali šta može da se nosi, a šta ne može onda ne moramo ništa da kupimo novo, jer već imamo dovoljno stvari“, pojasnio je Jakovljević.

U okviru modne manifestacije „Fashion Connection“, crnogoski kreator Lazar Ilić otkrio je modele sa kojima će uskoro u Moskvi predstavljati Balkan na takmičenju mladih dizajnera. Za izradu crno – bijele kolekcije, on je koristio kožu, krzno i providne materijale, a prije nego što se poklonio pred publikom četiri plesačice su izvele performans.

U publici su, između ostalih, bili kik-bokser Ivan Strugar, bokser Predrag Radošević i pop pjevačica Aleksandra Bučevac.

Galerija

Bonus video: