Kina: Crnogorska misica prošetala u narodnoj nošnji

Po povratku iz Kine, čeka je i izbor za Mis univerzuma, na koje se po tradiciji šalje prva pratilja
108 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2013. 15:32h

Prva pratilja mis Crne Gore, Nikoleta Jovanović trenutno se u Ksianongu u Kini bori za titulu “Miss Tourism Queen International 2013”, a žiriju se prije dva dana sa ostalim takmičarkama predstavila u nacionalnoj nošnji.

Za razliku od većine učesnica koje se predstavljaju u stilizovanim kostimima sa motivima tradicionalne nošnje, ona se odlučila za autentičnu crnogorsku odoru koju je pozajmila od nikšićkog KUD-a “Zahumlje”.

Osamnaestogodišnja Jovanović, koja će u Kini boraviti do 11. oktobra, svoje prijatelje, rodbinu i fanove putem Facebook profila redovno obavještava postavljajući slike, a na njima pozira sa misicama Japana, Namibije, Rumunije, Grčke, Mongolije i drugim.

“Poziv za takmičenje – Mis turizma, bio je iznenađenje: organizatori su mi rekli da su mene odabrali za Kinu, jer smatraju da bih najbolje mogla da odradim taj posao, da imam osobine koje treba da ima Mis turizma. Bila sam ponosna na sebe, da iako mlada doživim takav uspjeh da predstavljam Crnu Goru u inostranstvu”, kazala je ranije za “Vijesti” maturantkinja srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole.

Po povratku iz Kine, čeka je i izbor za Mis univerzuma, na koje se po tradiciji šalje prva pratilja, a koje će se održati u Moskvi 22. oktobra u glavnom gradu Rusije.

Galerija

Bonus video: