Dvadesetak djevojaka na kastingu: Emina Čunmuljaj im uzela mjeru

“Na licu mjesta vidim koja djevojka ima potencijala, a kada budem u Njujorku tada ću odlučiti koje slike ću poslati kojim agencijama"
108 pregleda 46 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2013. 07:25h

Uspješna crnogorska manekenka Emina Čunmuljaj, nakon nekoliko mjeseci ponovo je posjetila rodnu zemlju u potrazi za novim licima koja bi mogla osvojiti svjetske modne piste. Ona je u podgoričkom lokalu “Buda Bar” juče održala kasting, na kojem je sa svakom djevojkom razgovarala, napravila nekoliko različitih fotografija i uzela mjere, a danas će dočekati kandidatkinje na kastingu u Budvi, u 13 sati u hotelu Mediteran.

“Dosta djevojaka se prijavilo, ali dosta njih smo i odbili i nisu pozvane na kasting. Ovo su finalistkinje, njih dvadesetak, do kojih smo došli u posljednja dva-tri dana”, objasnila je uvijek nasmijana Čunmuljaj, dodajući da odbijene djevojke nisu ispunile sve kriterijume, koji najčešće podrazumijevaju visinu (više od 179 cm), godine i slično.

Ona je otkrila i da je na prvi pogled i prije razgovora sa njima, već izdvojila nekoliko sa potencijalom za uspjeh.

“Dvije ili tri cure mi se baš dopadaju. Na prošlom kastingu odabrala sam jednu djevojku i dvije agencije su bile veoma zainteresovane za nju, ali je u međuvremenu ona odlučila da ne želi da se bavi manekenstvom. To je bila velika šteta, ali šta ćemo sad”, ispričala je ona.

“Na licu mjesta vidim koja djevojka ima potencijala, a kada budem u Njujorku tada ću odlučiti koje slike ću poslati kojim agencijama. Fotografije ću poslati agencijama širom svijeta, a ako bude poslovnih ponuda, curama će biti javljeno”, pojasnila je manekenka.

Ona je zatim mjerila obim i visinu djevojaka koje su došle na kasting, pa ih fotografisala u nekoliko varijanti: sa osmijehom, ozbiljnim izrazom lica, spuštenom i podignutom kosom.

Da li zbog velike vrućine ili zato što su ovoga puta ozbiljno shvatile instrukcije Čunmuljaj da na kasting treba doći u što prirodnijem izdanju, potencijalne buduće manekenke nisu bile našminkane za razliku od prošlog izbora koji je organizovan početkom godine.

“Ovo mi nije prvi kasting, već imam iskustva, ali je najozbiljniji do sada. Samo ime Emina Čunmuljaj govori sve. Ona je jedan od najboljih svjetskih supermodela, djevojka koja može da me nauči sve o manekenstvu i da me usmjeri na pravi put”, pojasnila je svoju odluku da dođe Latina Ilić.

“Imam 20 godina i nemam iskustva. Prije četiri godine sam učestvovala na izboru za mis Crne Gore i bila sam četvrta, ali nakon toga ništa bitnije se nije dogodilo na tom polju. A i moji roditelji su bili protiv toga, zbog škole”, ispričala je Ilić, sada studentkinja Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Njena prezimenjakinja Valentina ima 15 godina, a pored škole ima vremena za menekenstvo.

“Već sam u agenciji Marije Vujović i došla sam ovdje, jer sam juče slučajno na TV-u vidjela reklamu i zainteresovala se”, kazala je Valentina Ilić.

Na pitanje da li bi pošla za Njujork ukoliko bi se neka agencija zainteresovala za nju, što je i smisao kastinga, ona je rekla:

“Razmisliću, jer mi je škola na prvom mjestu”.

Nina Mitrović, takođe 15-godišnjakinja i učenica Gimnazije, kaže da se oduvijek interesovala za modeling.

“Još od malih nogu. Smatram da imam građu za manekenku, išla sam na kastinge i dobila pohvale, pa sam odlučila da se i ovdje oprobam. Ipak je Emina svjetski top model, bitno mi je šta će mi ona reći, bilo da je pozitivno ili negativno”, kazala je Mitrović.

Ona je dodala da bi voljela da nakon ovog kastinga primi poziv za dalju saradnju, ali je takođe kazala da ne bi bez razmišljanja pristala na odlazak u Ameriku.

“To je velika odluka koja se ne donosi bez velikog razmišljanja. Posavjetovala bih se sa svojim roditeljima i onda bih donijeli odluku”, rekla je ona.

Ubuduće manje rada a više uživanja

Čunmljaj kaže da osim kastinga trenutno nema drugih poslovnih obaveza, a otkrila je i da bi voljela da malo i zapostavi karijeru.

“Na odmoru sam mjesec dana i uživam u Podgorici. Radim opet sa Žan Pol Gotjeom i moram u septembru da idem za Pariz, ali za veće revije...

Uskoro ću napuniti 29 i dosta mi je bilo revija u proteklih deset godina. Pokušavam da sada radim manje, da se okrenem privatnom životu”, istakla je ona.

Galerija

Bonus video: