Revija Kenana Osmanaja: Adam i Eva u haljinama

Kreacije koje su publiku ostavile bez daha, nisu naročito nosive, ali to i ne čudi, jer su u pitanju modeli sa kojima je Osmanaj osvajao brojne nagrade u regionu, Evropi i svijetu
106 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2013. 08:34h

Modni frizer, stilista i kreator Kenan Osmanaj u tržnom centru Bazar, u Bloku 5 u Podgorici, održao je drugu samostalnu reviju frizura, haljina i šminke “Adam i Eva, početak Svijeta” u okviru koje je predstavio 20 modela.

U skladu sa nazivom revije, veče je otvorio performans koji je predstavio Adama i Evu, borbu dobrog i lošeg anđela, ali i zmiju koja je prve ljude nagovorila na grijeh. Manekeni su imali prikladan autfit i šminku koja je dočaravala njihovu ulogu, a među njima se našao i sam Osmanaj.

Na reviji je predstavljeno nekoliko modela sa prethodne, prve revije kreatora i frizera, ali je publika imala priliku da neke pogleda premijerno.

Foto: Vesko Belojević

Nakon performansa uslijedio je defile manekenki u crnim haljinama, a Osmanaj je objasnio zašto je kao i na prethodnoj reviji odlučio da upravo sa njima započne predstavljanje.

“Crne haljine su otvorile i prethodnu i ovu reviju, jer su moja inspiracija. I druge su mi drage, ali su one posebne. Neki kreatori otvaraju svoje revije najboljom haljinom, zato sam i ja izabrao crne. A vjenčanice, ono najslađe, dolaze na kraju”, kazao je on za “Vijesti”.

Kreacije koje su publiku ostavile bez daha, nisu naročito nosive, ali to i ne čudi, jer su u pitanju modeli sa kojima je kreator, stilista i frizer osvajao brojne nagrade u regionu, Evropi i svijetu.

Svoje znanje i umijeće Osmanaj je pokazao na samoj sceni, kada je jednoj od manekenki napravio frizuru, a nakon toga uslijedile su vjenčanice.

Foto: Vesko Belojević

Među brojnim haljinama za mlade, našla se i ona koju je na vjenčanju nosila supruga Osmanaja, pa je on sa djevojkom u toj haljini odigrao i “prvi ples”, takođe u odijelu koje je sam kreirao za tu ceremoniju.

“Vjenčanice su mi oduzele najviše vremena, jer su najzahtjevnije. Svaki detalj mora da se pazi. Žena nosi vjenčanicu samo na jedan dan i to je njena najveća želja, zato u njih mora da se uloži puno vremena”, objasnio je on.

Nakon ove revije Kenan Osmanaj će se posvetiti pripremama za Evropsko takmičenje koje se održava u septembru, a obećao je da se ni ovoga puta kući neće vratiti praznih ruku.

Galerija

Bonus video: