Proljećna moda: Koja je vaša pastelna nijansa?

Žuta je apsolutna hit boja ove sezone, tako da definitivno preporučujemo da nabavite jedan žuti komad odjeće
192 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2013. 19:21h

Osim različitih animal printova, trenda prugica i jin i jang boja, jedan od najzanimljivijih trendova čija popularnost nimalo ne blijedi, definitivno je odjeća pastelnih nijansi.

U proljećnoj stilskoj paleti nailazimo na zanimljive pastelne nijanse koje su idealne za nježno proljećno raspoloženje svake djevojke.

Nude nijanse

Savršene boje za opisanje svog nježnog raspoloženja su neutralne nude nijanse, od nježne roze, krem, pa čak do prljavo roze.

Puder nijanse su sjajno rješenje za neutralni izgled kojim se možete poigravati i čak postići vizuelni efekt gole kože tamo gdje se u stvari ne vidi.

Ovakvu odjeću možete da birate za dnevni izgled podjednako kao i za večernji.

Zelena

Mint zelena divno se kombinuje s bijelom i odjećom nude nijansi. Ona je ipak malo jača od prethodnih boja, pa za takvu odjeću ipak treba mrvica više hrabrosti, ali nije toliko upečatljiva da bi djelovala preterano.

Dovoljno je jaka, ali i nježna da pokažete da volite da eksperimentišete i da možete lako da kombinujete "bezlične" i jarke boje.

Žuta

Žuta je apsolutna hit boja ove sezone, tako da definitivno preporučujemo da nabavite jedan žuti komad odjeće da bi razveselili svoj ormar jednom trendi jarkom bojom.

Ako niste ljubitelj boja u kojima ćešte se više isticati, vaš izbor može da bude upravo nježno žuta koja vas neće toliko isticati, a opet će lagano osvježiti vaš izgled.

Boja breskve

Breskva može da ima više nijansi, tako da je sam pojam "boja breskve" vrlo zanimljiv jer u sebi sadrži nekoliko pastelnih nijansi.

Odjeća ovakve boje odlično može da se kombinuje uz bijelu i sivu, i uz trend nitni, koji isto ne blijedi već duže vrijeme, što je sjajna vijest jer nitne (naravno, u umjerenoj količini) genijalno odražavaju kreativnu, zanimljivu stranu vašeg modnog ukusa.

Galerija

Bonus video: