Četiri manekenke na krovu snimale reklamu za Fashion Connection

Djevojke se zaista nisu žalile, pa su za „Vijesti“ kazale da i pored toga što je hladno, uživaju u svom poslu
159 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2013. 15:32h

Četiri nasmijane djevojke obučene u odjeću jarkih boja juče su na krovu podgoričkog tržnog centra Bazar, uz dobrog raspoloženje i smijeh, pred objektivom Đorđa Živaljevića pozirale za naslovnu fotografiju modne manifestacije „Bazar Fashion Connection 11“.

U ulozi modela bile su Ivana Krivokapić, Milena Perunović i Milina i Jelena Mačić, dok su instrukcije davale dizajnerka Nataša Pejović, ali i organizatorke Danijela Popović i Jasna Božović iz agencije „Mondaine Models“.

„Izabrale smo ovu lokaciju za reviju, ali i fotografisanje jer želimo da se približimo svjetskom načinu prezentacije revija i mislimo da smo sa ovim izborom napravili korak naprijed. Topla proljećna noć sa svjetlima okolnih zgrada i predivnog hrama u pozadini biće zaista spektakularna“, objasnila je Popović, dok su u pozadini četiri manekenke iznova ponavljale hod u pravcu objektiva.

Ideju da slika bude što pozitivnija nije ometalo ni jučerašnje tmurno vrijeme.

„Fotografija treba da pokaže pozitivnost i veselost boja, jer osim što je moto Bazara 'Odaberi svoju boju', to je i aktuelni trend da sve pršti od boja. Njih četiri preslikavaju priču drugarica koje idu u šoping“, dočarala je svoju zamisao Nataša Pejović, koja je stilista i art direktor fotografije.

Nakon što je djevojkama dala instrukcije kako da namjeste kosu, stoje, hodaju, ali i da se smiju, udijelila im je i komplimente i pohvale.

„Zaista su odlične. Slušaju i treba im odati priznanje što se na ovoj temperaturi slikaju u šorcevima i suknjicama, ali vrlo su profesionalne i strpljive. Nasmijane su i vidi se da vole to da rade“, dodala je ona.

Djevojke se zaista nisu žalile, pa su za „Vijesti“ kazale da i pored toga što je hladno, uživaju u svom poslu.

„Nije teško. Super je. I ranije sam se slikala za naslovne fotografije. Tada je bilo vruće, ali mislim da je to bolje, nego kada je hladno“, rekla je Milina Mačić. Kada im na snimanju zatraže da se smiju, uvijek prisjećaju dogodovština sa ranijih revija, otkriva ona.

Ivana Krivokapić je i prošli Fashion Connection krasila bilborde u Podgorici.

„Lijep je osjećaj kada me nazovu drugarice i prijatelji i kažu da su me vidjeli na bilbordu. Reakcije su odlične, a najveći kritičari su moji roditelji. Mama uvijek ima neku zamjerku, na primjer da se mnogo smijem“, u šali je kazala Krivokapić.

Tokom prve večeri „11. Bazar Fashion Connectiona“ publika će imati priliku da pogleda modele modne kuće „Mona“ i vjenčanice salona „Na zrnu graška“, ali i kolekcije crnogorskih dizajnerki Nataše Pejović i Tijane Burić, kao i ukrainske kreatorke Tanje Sokolove.

Drugo veče je rezervisano za ispitnu reviju polaznika „Catwalk School by Mondaine Models“, koji će tom prilikom prošetati pistom u liniji modnog brenda „Oviese“.

Galerija

Bonus video: