Kreatorka Nataša Pejović inspirisana ljubavlju

"Kolekciju najbolje spremam kada sam rasterećena rokovima, pa počinjem da mislim o novoj odmah poslije prikazivanja aktuelne"
554 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2013. 15:43h

Crnogorska dizjanerka, Nataša Pejović trenutno radi punom parom. Pored toga što priprema dvije kolekcije i radnju u kojoj će njene mušterije od sada moći da trguju, za “Vijesti” je potvrdila da je od ove godine i zvanični stilista i dizajner misica Crne Gore.

“Prva kolekcija za proljeće-ljeto biće prikazana u sklopu Fashion Connectiona u Podgorici, dok druga za jesen-zimu, čeka jun i veliki modni projekat u Budvi”, objašnjava Pejović i dodaje da su za nju obje manifestacije veoma važne, pa je i odgovornost velika, te se nada da će ispuniti očekivanja.

“Što se tiče prve kolekcije, inspirisana sam najuzvišenijim osjećajem i najjačim pokretačem – ljubavlju. Od lagodne i zanosne zaljubljenosti, do pune i prave ljubavi”, priča ona i ističe da uvijek bira inspiraciju uz koju se osjeća dobro i lijepo dok radi.

Za izradu ove kolekcije koja još nema naziv, izabrala je čipku optočenu kristalima i razne vrste svile, a boje je prilagodila temi.

“Što se tiče boja, tu je zelena koja asocira na procvat, onaj u duši koji čovjek osjeća kada se zaljubi, preko laganijih pastelnih nijansi, koje su put od zaljubljenosti ka ljubavi i na kraju bijela boja, koja je sinonim za najnježnija i čista osjećanja”, kaže Pejović.

Ona ističe da su modeli na kojima radi izuzetno zahtjevni kada je riječ o izradi, pa će u okviru prve kolekcije prikazati 15 modela.

Na pitanje da li će kolekcija za proljeće-ljeto biti nastavak prethodnog rada ili nešto potpuno novo, dizajnerka odgovara:

“Mi, dizajneri, obično imamo prepoznatljivu crtu u radu. Ipak, trudim se da svaka kolekcija bude nešto novo. Interesantnije je i meni, a i ljudima koji prate. Tako da je drugačija od prošle”.

Nataša Pejović na novim kolekcijama, kako kaže radi od novembra, kada je publici predstavila prethodne kreacije.

“Doduše, postavila sam sebi visoke i ambiciozne ciljeve za prvu polovinu godine, tako da sam se psihički pripremila za rad, red i disciplinu. Dosadašnja iskustva su mi pokazala da se kolekcija najbolje sprema kada sam rasterećena rokovima, zbog toga počinjem da mislim o novoj odmah poslije prikazivanja aktuelne”, objašnjava ona.

Crnogorska dizajnerka i pored puno posla i obaveza, našla je vremena i da oproba svoje mogućnosti u novom segmentu kreiranja.

“Spremam kolekciju nakita sa mojim potpisom! Mislim da je to lijepo iznenađenje. A meni se konačno ostvarila želja da se oprobam i u tom dijelu”, otkrila je ona i dodala da ima još jedno iznenađenje za svoje mušterije.

“Posljednje dvije godine često dobijam pitanje gdje modeli mogu da se vide i kada ću otvoriti radnju. Sada su se stvorili uslovi da se taj, za mene velik korak, realizuje. Radovi su u toku i nadam se da će biti otvorena do kraja mjeseca”, kaže dizajnerka, koja se trudi da radnja koja će se nalaziti u City kvartu bude lijep i udoban prostor za ljubitelje mode.

Radi haljine za misice

Nataša Pejović je od ove godine je zvanična stilistkinja misica, pa je za “Vijesti” prepričala kako je došlo do saradnje sa “MissYu” agencijom, koja je organizator izbora za najljepšu Crnogorku.

“Naša mlada pjevačica Jelena Đorđević nastupala je u revijalnom dijelu izbora za mis Crne Gore i tom prilikom je nosila moju toaletu. Haljina je odmah zapala za oko Vesni Da Vinči (vlasnica MissYu). Pozvala me je već sjutradan da mi ponudi saradnju. Prihvatila sam sa velikim zadovoljstvom”, kazala je ona.

Pored toga što je angažovana kao stilista, dizajnerka je dobila priliku i da kreira haljine za takmičenja. “Zadužena sam za stajling u svim javnim pojavljivanjima, slikanjima kataloga, ali i za dizajniranje finalnih haljina koje će Ivana Milojko i Nikoleta Jovanović nositi na “Miss World” i “Miss Universe””, objašnjava Pejović i dodaje da o njima razmišlja već sada.

Ona je pojasnila da je izazov veliki, jer se na takmičenjima ljepote bira i najljepša haljina, čiji se dizajner nagrađuje.

“Počeli smo sa radom. Završili smo slikanje promotivnih fotografija sa Đorđem Živaljevićem. Slijedi put za Beograd gdje će se raditi intervjui i snimanja za koja upravo spremam odjevne kombinacije. Djevojke su prelijepe i vrlo inspirativne, tako da je posao lak”, rekla je ona.

Galerija

Bonus video: