Žuta boja će obilježiti proljeće

Ako želite da budete in, prve dane proljeća dočekajte s bar jednim žutim komadom
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2013. 09:44h

Moda je vječito vraćanje istog. Ali, zahvaljujući maštovitim dizajnerima i njihovim nepredvidivim interpretacijama to 'isto' nikada nam neće dosaditi i po pravilu će u svaku novu sezonu donijeti jednu novu, osvježavajuću dimenziju.

Gotovo početkom svake godine, u vrijeme najavljivanja udarnih trendova za proljeće i ljeto, riječ preuzme žuta boja. Prirodno. Ništa ne može tako izraziti nesputanost i radost sunčane strane svijeta kao boja sunca. Izmučeni teškim i mračnim zimskim komadima izgaramo za nečim suprotnim, ležernim, pozitivnim. A žuta boja je zajedniči naziv prethodno navedenih pojmova.

Ako želite da budete in, prve dane proljeća dočekajte s bar jednim žutim komadom. Ako niste modna hazarderka koja je spremna ići do kraja, onda bar pikirajte neku preslatku clutch torbicu. Već ih ima, a kako se proljeće bliži biće ih još više. Ako jedan Miu Miu to naredi, onda je svaka dalja rasprava bespotrebna.

Djevojke koje neustrašivo koračaju gradskim ulicama, prepune samopuzdanja i želje za stilskim senzacijama, jednostavno moraju svoj ormar obogatiti žutim cipelama! Jimmy Choo nudi luksuzni model 'Malika', čije ćemo indirektne kopije vjerovatno po prihvatljivijim cijenama dočekati u prodavnicama. Ako već nemate novca za bacanje, neka Jimmy Choo bude inspiracija.

Romantična ste duša? Onda su baletanke u boji limuna prava proljećna stvar za vas!

Za one koje se ne libe ideje crpiti u muškom ormaru, ravne neonski žute cipele velikog majstora Christiana Louboutina ostvarenje su svih snova. Povoljna alternativa, uvjereni smo u to, uskoro stiže u režiji neke od silnih high street etiketa, piše cromoda.com

Sve ovo je samo komadić jedne velike suncem obasjane žute modne slike ranog proljeća, koja će se protegnuti i na vrele ljetne dane, vođena seksepilnim kupaćima i predimenzioniranim torbama za plažu. Pripremite se na vrijeme.

Galerija

Bonus video: