Gučijevu novu kolekciju promovišu manga strip junaci

Frida Đanini, kreativna direktorka "Gučija" rekla je da joj je bez sumnje ovo bila jedna od najugodnijih saradnji
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 14:12h

Modna kuća "Guči" odlučila je da na veoma zanimljiv način promoviše svoju novu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2013. godine.

"Guči" je zatražio usluge manga umjetnika Hirohikoa Arakija, koji će za ovu modnu kuću nacrtati posebne stripove za izloge širom svijeta.

Strip nosi naziv "Jolyne, Fligh High With Gucci" i priča je o studentkinji Jolyne Cujoh, koja ulazi u nadrealističnu avanturu nakon što naslijedi kolekciju odjeće svoje majke s potpisom ovog modnog brenda. Cijeli strip odlikovaće raskošna paleta boja s dominacijom već prepoznatljivih "Gučijevih" uzoraka.

Frida Đanini, kreativna direktorka "Gučija" rekla je da joj je bez sumnje ovo bila jedna od najugodnijih saradnji otkako se bavi modom.

Kazala je da će radovi japanskog umjetnika odvesti mnoge njihove kupce u svijet mašte.

"Likovi koje je Hirohiko nacrtao na tako nevjerovatan način nose kreacije. On je kombinovao energiju i senzualnost, ti likovi nose kreacije na zabavan i uvjerljiv način", rekla je Đanini.

Stipovi se nalaze u više od 70 prodavnica širom svijeta i tu će ostati do sredine februara. Biće objavljeni i na Gučijevoj Fejsbuk stranici.

Pogledajte kako izgleda jedan izlog u Tokiju

Bonus video: