Crnogorska misica u Las Vegasu spoznala sebe

"Zadovoljna sam, jer mislim da sam dala sve od sebe, ali u gradu kocke nisam imala sreće”, kazala je Andrea Radonjić
87 pregleda 8 komentar(a)
Andrea Radonjić, Foto: Rale Radović
Andrea Radonjić, Foto: Rale Radović
Ažurirano: 22.12.2012. 19:39h

Crnogorska ljepotica Andrea Radonjić sa takmičenja za mis univerzuma koji se održalo u Las Vegasu vraća se bez lente. Ipak, ona nije razočarana, jer kako kaže ovo je za nju bilo veliko iskustvo.

"Još se prisjećam u kakvim sam sve situacijama bila, kako je ovo bilo nezaboravno iskustvo koje mi je pomoglo da spoznam sebe malo više. Zadovoljna sam, jer mislim da sam dala sve od sebe, ali u gradu kocke nisam imala sreće”, ispričala je za “Vijesti” Radonjić, koja se u Podgoricu vraća u nedjelju.

“Organizacija je bila i više nego na dobrom nivou, što se vidjelo tokom finalne večeri, koja je protekla bez greške organizatora, ali i takmičarki, koje su zaista dale sve od sebe”, kazala je ona.

Crna Gora od 2007. samostalno učestvuje na ovom takmičenju i za sada je jedino Nikolina Lončar uspjela da donese lentu i to za najdruželjubiviju djevojku.

U okviru SFR Jugoslavije, djevojke sa naših prostora su 1968. prvi put pokušale da osvoje titulu najljepše djevojke univerzuma, a tadašnja mis Daliborka Stojšić u top 15 i dobila nagradu za fotogeničnost. Nataša Košir koja je sljedeće godine predstavljala Jugoslaviju, došla je do 15 najljepših, a bila je i jedna od deset djevojaka koje su po mišljenju žirija najbolje izgledale u kupaćem kostimu. Od tada, pa sve do 1991. kada je Nataša Pavlović uspjela da osvoji plasman u top 10, djevojke bivše države prolazile su nezapaženo. Sljedeća koja je ostvarila uspjeh bila je Sanja Papić, koja je kao predstavnica Srbije i Crne Gore, dospijela na četvrto mjesto.

Na takmičenju u Las Vegasu

Ovogodišnja pobjednica Olivija Kulpo je osma Amerikanka, koja je od osnivanja izbora za mis univerzuma 1951, svojoj državi donijela krunu najljepše. SAD su rekorderi na ovom takmičenju u ljepoti, jer su njihove predstavnice osam puta osvojile i lentu prve pratilje, a šest puta treće mjesto.

Na drugom mjestu po ljepoti su djevojke iz Venecuele, koje su šest puta osvajale titulu mis univerzuma, a slijede Južnoamerikanke i Portorikanke .

Bonus video: