Sahranjen njemački modni kreator Karl Lagerfeld

Lagerfeld je krio tačan datum rođenja i o njegovom privatnom životu se veoma malo zna
1375 pregleda 1 komentar(a)
Karl Lagerfeld, Foto: Benoit Tessier/Reuters
Karl Lagerfeld, Foto: Benoit Tessier/Reuters

Poznati njemački kreator visoke mode Karl Lagerfeld, koji je preminuo u utorak u Parizu, danas je sahranjen u Francuskoj u skladu s njegovim posljednjim željama, prenio je francuski časopis Klozer (Closer).

Kremacija njemačkog stiliste održana je u Nanteru kod Pariza u prisustvu njegove saradnice Viržini Vijar koja je naslijedila njegovo mjesto umjetničkog direktora luksuzne modne kuće Šanel. Sahrani je prisustvovala i princeza Karolina od Monaka.

Lagerfeld je govorio da ne želi komemoraciju i veliki broj ljudi na svojoj sahrani. Čak je jednom polušaljivo rekao da bi prije "umro" nego da mu se organizuje sahrana kao što je učinjeno francuskoj rok zvijezdi Džoniju Holideju.

Pretpostavlja se da je kreator rođen 10. septembra 1933. u Hamburgu, pošto je Lagerfeld krio tačan datum rođenja i o njegovom privatnom životu se veoma malo zna. U Pariz se preselio 50-ih godina.

Prije Šanela, Lagerfeld je radio u francuskim modnim kućama Žan Patu i Kloe. Od 1983. je umjetnički direktor za kreacije visoke mode kuće Šanel, a 1984. osnovao i sopstvenu marku.

Bonus video: