Pjevač grupe "Perper" Nikola Radunović: Nikad ne koristim usluge kozmetičara

Modu ne pratim uopšte, a trendove posebno ne. Naravno postoje stvari koje mi se sviđaju i one koje nikad ne bih obukao ili kupio. Nijesam od nekih šopinga i gubljenja vremena po radnjama.
487 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2012. 19:23h

Šta za Vas karakteriše pojam “muškarac od stila”?

Vjerujem da se to može reći za ljude lijepog vaspitanja, obrazovane i sa dozom neophodnog humora. Dakle, radi se često o intelektualnom kontekstu i moći da prepoznate kako se u kojoj situaciji ponašati, a da to bude istovremeno dostojanstveno i zanimljivo, i posebno.

Pratite li modu ili ne obraćate pažnju na aktuelne trendove?

Modu ne pratim uopšte, a trendove posebno ne. Naravno postoje stvari koje mi se sviđaju i one koje nikad ne bih obukao ili kupio. Nijesam od nekih šopinga i gubljenja vremena po radnjama. Uglavnom su to rijetke i potrebom izazvane akcije, koje se završavaju u rekordnom roku. Čak najčešće kupim odmah nekoliko istih artikala, da kad jedan dotraje, odmah pređem na onaj sljedeći!

Imate li omiljenog modnog kreatora i koji je? Koju robnu marku najradije nosite?

Ne znam baš što ko od njih radi. Stoga i kad gledam modne revije, a i to je izuzetno rijetko, uglavnom više gledam lijepe žene, jer u odjeći ne nalazim ništa posebno interesantno. Inače, eto možda najčešće nosim Levi's 501.

Za koji odjevni predmet ne žalite da izdvojite novac? Koliko je koštao najskuplji?

Volim da imam dobru zimsku čizmu i da su mi noge suve, tople i da mi je udobno. Često sam imao problem sa obućom, jer sam već u osnovnoj školi imao broj cipela 46, a tada nije bilo izbora kao sad. Noga je malo porasla i od tada, tako da i sad ne nalazim adekvatnu obuću lako, pa je to ono na što ne bih žalio da platim i više, a da dobijem to što želim. Ne sjećam se što je bilo najskuplje, ali mislim da je to bila jedna zimska jakna, nekih 500 maraka!

Da li i koliko često koristite usluge kozmetičara i koje? Inače, kakav je Vaš stav po tom pitanju?

Nikad nijesam koristio usluge kozmetičara, čak se protivim kad imam nastupe na TV-u da me šminkeri uopšte diraju ili zahtijevam minimum njihove intervencije. Ovo drugo samo u slučaju kad se žali producent da moja ćelava glava mnogo sija na ekranu zbog rasvjete. Nemam ništa protiv da ljudi rade ono što im prija i ono od čega se oni bolje osjećaju.

Omiljeni parfem?

Moram da priznam da nijesam ljubitelj ni parfema i vrlo rijetko ih koristim, tako da se ne razumijem ni u njih. Više volim miris čiste, oprane i od sapuna mirišljave kože, koji se osjeti samo kad ste nekome ekstremno blizu. Stoga, moja je poruka da ne širimo nikakve mirise oko sebe!

Ko je za Vas oličenje pojma “muškarac od stila” i zbog čega

U principu, to je Erik Klepton zbog načina na koji svira i pjeva, to je Federer zbog nevjerovatno poetične igre, to je Čerčil zbog inteligencije i duhovitosti, to je Kundera zbog lakoće kojom nam govori, to je Čaplin zbog neodoljivog šarma... Ima ih zaista mnogo, ali nijedan od njih nije to zbog sakoa ili sata na ruci, a najmanje zbog frizure i odrađene depilacije...

A kada je riječ o ženama, to je?

Spadam u ljude koji nikad ne primijete ili ne zapamte u što je neko bio ili je odjeven. Žene volim zbog načina na koji izgledaju i kako se ponašaju. U tom smislu, žene čiji stil mi se sviđa, a u stvari je to izgled, ili više način slanja talasa oko sebe su recimo: Rakel Velč, Dajan Kiton, Meril Strip, Šade, Monika Beluči, Vitni Hjuston... To su žene koje su pokazale stil na razne načine! Naravno, opet ne mislim na haljine ili depilaciju!

Najinteresantniji komentar koji ste dobili na račun Vašeg izgleda?

Ne mogu se sjetiti negativnih komentara, vjerovatno zbog toga jer tome ne pridajem važnosti. Evo možda, sjećam se da je jedne prilike kad smo snimali neku TV emisiju, a ja sam bio u nekoj prešarenoj majici, urednik vraćao snimanje 7,8 puta, a u stvari je poruka bila da skinem tu majicu. Da ne bi drugi čekali, skinuo sam, mada ne vjerujem da bih sad uradio isto, jer mi je potpuno nenormalno da kad vas neko zove da se predstavite neđe, sugerišu vam što da obučete, što da govorite, kako da izgledate... Ukoliko ih poslušaš, onda to više nijesi ti, ali ionako živimo u vremenu teške glume!

Bonus video: