Top deset svjetskih ljepotica rođenih kao muškarci

Mnogi nisu ni svjesni da se transseksualne manekenke pojavljuju u časopisima i na modnim revijama svuda u svijetu. Ako niste znali, ove prelijepe žene su rođene kao muškarci.
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2012. 12:36h

1. Andrej Pejić

Australijsko-srpski model Andrej Pejić još uvijek ima sve atribute koji ga čine muškarcem, ali zbog svog androgenog izgleda reklamira i mušku i žensku odeću.

On je među 20 najboljih "manekenki" na svijetu, a ušao je i na listu 100 najljepših žena po časopisu FHM.

2. Lea T.

Brazilka Lea T. rodila se kao Leonardo 1981. godine. To je nije spriječilo da postane jedna od najpoznatijih transeksualnih modela u modnoj industriji.

3. Klaudija Čariez

Teško je povjerovati da je Klaudija nekad bila muškarac, zar ne? Njena transseksualnost je nije spriječila da postane međunarodno poznata manekenka.

4. Čamila Asanka

Manekenka iz Šri Lanke poznata kao Čami je poznata i uticajna u svjetskoj modnoj industriji.

5. Sirapasorn Athajakorn

Tajlanđanka poznatija kao Semi pobjednica je prošlogodišnjeg izbora za Mis međunarodna kraljica, na kome se bira najlepša transseksualk.

6. Isis King

Rođena je kao Darel Vols 1985. i postala je poznata nakon što se pojavila na takmičenju kao prva transeksualka u američkom Next top model.

7. Florensia De La V

Rođena je kao Roberto Karlos Trinidad 1976 u Argentini. Pojavljuje se u mnogim sapunicama, časopisima. Sada je u braku sa muškarcem i, zahvaljujući surogat-mami, majka je blizanaca.

8. Karolina “Tula” Kosi

Rođena je kao Beri Kenet Kosi je jedan od najpoznatijih engleskih modela. Igrala je u jednom od filmova o Džemsu Bondu, pozirala za Plejboj, a o svom iskustvu transeksualca-modela napisala i biografiju “Ja sam žena”.

9. Roberta Klouz

Brazilski model Roberta Klouz je prvi transeksualni model koji je pozirao za brazilsko izdanje Plejboja. Pol je promijenila 1989.

10. Malika

Indijka je prošla kroz četiri operacije kako bi konačno postala žena

Bonus video: