Nikolina Lončar: U Kini bilo lijepo, ali jako naporno

Nikolina Lončar, nakon povratka sa izbora za Mis svijeta, priča o obavezama koje je očekuju i torturi koju je preživjela u Kini
11 komentar(a)
Nikolina Lončar, Foto: Đorđe Živaljević
Nikolina Lončar, Foto: Đorđe Živaljević
Ažurirano: 28.08.2012. 10:42h

Nikolinu Lončar, nakon povratka iz Kine dočekale su nove obaveze. Njeno trenutno zaduženje je da prvu pratilju Andreu Radonjić, pripremi za Mis univerzuma, a nakon toga i sve djevojke koje se prijave na izbor za mis Crne Gore.

Nikolina je otkrila da je pored odlaska u Njujork, gdje će se sa još 14 ljepotica slikati za naslovnicu prestižnog časopisa Vogue, u septembru očekuje poslovni put za Tursku, a društvo će joj praviti mis Srbije Bojana Lečić.

I pored toga što je u Crnoj Gori tek par dana i kako kaže još se nije privikla na visoku temperaturu i vremensku razliku, Lončar je izdvojila vrijeme za sumiranje utisaka sa takmičenja za Mis svijeta.

“Ostvarila sam brojna prijateljstva i kontakte, a sa djevojkama koje su me oduševile ću nastaviti saradnju”, objašnjava Lončar i dodaje da će već za 15 dana ugostiti mis BiH i mis Hrvatske.

“Sve djevojke su dočekale ovacije od strane Kineza, gdje god da se pojavimo. Željeli su da se slikaju sa nama i dobrodošlica je bila nevjerovatna”, prisjeća se Lončar.

Ona je ovaj izbor uporedila sa takmičenjem za Mis univerzuma na kojem je učestvovala prošle godine.

“Svako takmičenje je imalo drugu svrhu i poentu. Tako je na ovom u prvom planu bio humanitarni rad. Za razliku od Mis Univerzuma, ovdje su postojala i takmičenja prije finalne večeri, koja su se bodovala”, kaže Nikolina, koja zbog povrede noge i trovanja hranom nije mogla učestvovati na tri predtakmičenja.

Prema njenim riječima, svi izbori su naporni, ali je na ovom imala najmanje vremena za odmor, a za pripreme nije imala puno vremena, jer je kasno proglašena za mis Crne Gore.

“Morale smo biti spremne u šest ujutro, sa šminkom, frizurom i garderobom, tako da sam ustajala mnogo ranije. Tokom cijelog dana smo imale probe i slikanja, a pritom ništa nisam mogla da jedem”, priča Lončar, koja je sa zavojem na nozi radila revije.

Prema njenim riječima, organizatori su vršili veliki pritisak i maksimalno forsirali djevojke.

“Nekoliko dana bi sve skupljale u sebi, a onda odjednom puknu. Zatvore se u sobu ili kupatilo i plaču”, priča ona i dodaje da je najveće probleme izazivala promjena rasporeda.

Dešavalo se da nam zakažu probu za šest ujutro, a ujutro nas obavijeste da za 10 minuta moramo da radimo nešto drugo

“Ne mogu zaboraviti momenat, kad me je organizatorka uveče digla iz kreveta i obavijestila da za pet minuta imam intervju sa sudijama koji se bodovao”, priča Nikolina, dodajući “pet minuta nije dovoljno da se obučeš, našminkaš i smisliš šta ćeš kazati sudijama”.

“I pored toga, ja sam bila najopuštenija prilikom razgovora i najviše sam pričala od svih djevojaka”, kaže najljepša Crnogorka.

Kako je otkrila “Vijestima” i sljedeće godine će prisustvovati izboru za Mis svijeta, ali će atmosfera biti mnogo opuštenija, jer je u Indoneziju pozvana kao gost.

Bude ih da im kažu da će ustati ranije

“Dešavalo se da nam zakažu probu za šest ujutro, a ujutro nas obavijeste da za 10 minuta moramo da radimo nešto drugo. Takođe, događalo se da nam odobre da spavamo do osam, a kada odemo u krevet, probude nas i kažu da ujutro moramo ustati u šest. I tako mjesec dana”, objašnjava mis Crne Gore.

“Upravo iz tog razloga su neke od djevojaka neposredno prije takmičenja govorile da žele da se vrate kući i da nema poente da ostaju”, kaže Lončar, koja je kako kaže sve izdržala, jer je sebi postavila cilj da predstavi Crnu Goru u najboljem svjetlu.

Bonus video: