Anastazija Miranović i Zoran Bošković predstavili kreacije u Bariju

Miranović je spojila dvije ranije kolekcije “Noć u slavu vijeka” i “Kaputom kroz stilove”, a Bošković je premijerno prikazao modele specijalno izrađene za ovu manifestaciju
151 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2012. 11:12h

Crnogorski dizajneri Anastazija Miranović i Zoran Bošković, predstavili su svoje kolekcije italijanskoj publici u okviru “Medit Summer Fashiona” u Bariju.

Dok se Miranović za ovu priliku odlučila za spoj dvije ranije kolekcije “Noć u slavu vijeka” i “Kaputom kroz stilove”, Bošković je premijerno prikazao modele specijalno izrađene za ovu manifestaciju.

"Ovaj modni događaj traje veoma dugo i ove godine su organizatori odlučili da prvi put pozovu dizajnere van Italije. Anastazija i ja smo predstavljali Crnu Goru, a bili su tu i dizajneri iz Srbije", kazao je Bošković i dodao da se dizajnerskim poslom bavi veoma dugo.

"Ovo je nešto što je trebalo da se dogodi mnogo ranije, ali bože moj, bitno je da se desilo", ispričao je dizajner iz Bara.

On je u Bariju predstavio 14 modela posvećenih “sofisticiranoj ženi, koja voli eleganciju i ljepotu”, a trenuto su u toku pregovori da se ista kolekcija prikaže u okviru Barskog ljetopisa.

"Za ovu priliku napravila sam selekciju modela iz dvije kolekcije, želeći da za svoje prvo predstavljanje u inostranstvu, i to u Italiji, koja je sa Francuskom “kolijevka” modnog dizajna, dakle pred veoma kritički senzitivnom publikom, prikažem spoj tradicije i modernog izraza, što je izazvalo pozitivne kritike", objasnila je Miranović koja je kombinovanoj kolekciji dala naziv “Vintage del Montenegro”.

Galerija

Bonus video: