Emina Čunmuljaj: U vezi sam i super mi je

Poznata manekenka otkriva koje će sve destinacije posjetiti ovog ljeta, zašto Crnu Goru smatra svojom kućom, kako je kao dijete otići u svijet i kakav je njen ljubavni status
325 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 08:26h

Emina Čunmuljaj, poznata crnogorska manekenka koja je među prvima ostvarila karijeru u Njujorku, Podgoricu je posjetila samo na par dana, ali je ipak našla vremena i za medije. Ova ljepotica za "Vijesti" govori o ploslovima koji je čekaju, otkriva gdje će provesti odmor, te koliko je teško snaći se u "Velikoj jabuci".

"Već danas me čeka projekat u Berlinu, radim reviju za Fashion Week. Trebalo bi da pođem i do Dubajia na jedan dan, ali mi je to veoma naporno, pa možda otputujem pravo za Njujork", počinje razgovor Čunmuljaj i dodaje da se nakon toga ponovo vraća u Evropu.

"Idem za Ibicu. Tamo ću raditi za njemačku kompaniju. Tokom cijelog mjeseca imam puno angažmana, a onda u avgustu imam malo odmora i idem za Kinu", priča ona i otkriva zašto je destinacija za odmor upravo Kina.

"Trenutno nosim 'Kristijan la Buten' cipele, majicu i šorts iz 'Zare' i Birkin Hermes torbu... Skupo ili jeftino, nije bitno, sve dok je sa stilom"

Poznata manekenka do sada je radila sa velikim brojem dizajnera, poput Majkla Korsa, Marka Džejkobsa, Karoline Herere...

"Izdvojila bih Oskara de la Rentu, sa kojim se privatno odlično slažem i veoma mi je drag", priča Čunmuljaj.

Kada su u pitanju angažmani u Crnoj Gori, njih kaže nikada ne bi odbila.

"Ovo je moja kuća. Gdje kod da odem pričam šest jezika i osjećam se kao da sam njihova, ali ovdje sam porasla. Znam ulice, ljude, školu u koju sam išla, pekaru u kojoj sam kupovala hljeb... Kad god su me zvali, prihvatala sam ponude i uvijek ću prihvatati", kaže Čunmuljaj.

Na pitanje da li i privatno nosi samo markirane stvari odgovara:

"Trenutno nosim 'Kristijan la Buten' cipele, majicu i šorts iz 'Zare' i Birkin Hermes torbu... Skupo ili jeftino, nije bitno, sve dok je sa stilom".

Crnogorska manekenka rodom iz Tuzi, nakon pobjede na Elite Model Looku u Beogradu počela je karijeru, a veoma brzo uslijedio je put za Ameriku.

"Bila sam presrećna, naravno. Vidjela sam to kao priliku i ostvarenje sna. Istovremeno sam bila i nervozna, jer nisam znala šta da očekujem, ali čovjek se na sve navikne. Puno su mi nedostajali roditelji, porodica i prijatelji. Bez ikoga si, strah te je, a dijete si", prisjeća se ona.

Nakon decenije na modnoj pisti, tih strahova više nema, ali sa popularnošću dolaze drugi problemi, poput novinara, kako domaćih, tako i stranih.

"Strane najviše interesuje odakle dolazim, kakav sam život imala prije, kakvo mi je školovanje i obrazovanje... Ipak, sve zavisi koji je medij u pitanju. Neki znaju da provociraju", govori Čunmuljaj, koja kako sama kroz osmijeh kaže, zna da uzvrati istom mjerom.

Ono što tabloide sa naših prostora najviše interesuje je Eminin privatni život, a ona svima, pa i za "Vijesti" govori kratko:

"Presrećna sam. U vezi sam i nadam se da će ovako i ostati. Super bi bilo".

Poznato je da pored novinara, manekenke imaju problem i sa konkurencijom, ali Emina Čunmuljaj ne osjeća zavist. Najbolje drugarice iz svijeta mode su joj djevojke sa ex – Yu prostora.

Poznata manekenka već godinu dana ima agenciju uz pomoć koje pronalazi djevojke sa svjetskim potencijalom

"Čula sam da se vratila u Podgoricu i da ima ćerku. Drago mi je zbog nje. Imam još drugarica koje su iz naših krajeva. Na primjer Ana Mihajlović koja mi je najbolja drugarica, kao sestra. Sa njom sam evo 11 godina", priča Čunmuljaj i dodaje da se sa djevojkama iz regiona lakše družiti, jer su im priče slične.

Poput Marije Vujović i Emina planira povratak u rodnu zemlju. Prije nekoliko godina počela je izgradnju kuće u Ulcinju, ali se, priznaje, predomislila.

"To je nešto što je bilo planirano prije nekoliko godina. U međuvremenu sam promijenila mišljenje i odlučila da neću praviti kuću u Ulcinju. Tamo jeste lijepo i ja volim taj grad, ali mislim da ima još lijepih mjesta u Crnoj Gori. Upravo poslije ovog razgovora idem za Lučice da pogledam nešto", otkrila je ona.

Sramota je biti manekenka bez škole

Poznata manekenka već godinu dana ima agenciju uz pomoć koje pronalazi djevojke sa svjetskim potencijalom.

"Taj projekat nisam pokrenula zbog zarade, već kao hobi. Našla sam jednu djevojku iz Crne Gore. To je Maja Čukić, mala Podgoričanka koja je preslatka. Željela bih da Maja prvo završi školu, jer mi je krivo kada vidim dosta manekenki koje ne završe ni srednju. To je najveća sramota", objašnjava ona.

Čunmuljaj zastupa, još nekoliko djevojaka sa Kosova, Jamajke i iz Njujorka.

"Tu sam za njih, da bi bile spremne onako kako ja nisam bila. Niko mi nije rekao šta me čeka. Pokušavam da im budem kao starija sestra i da ih savjetujem šta da rade, a šta ne. Kada dođe iz sela kao ja, ne zna kako da sačuva novac", priča manekenka i poručuje svim zainteresovanim djevojkama da je kontaktiraju putem njene Facebook stranice.

Tijesne pariske cipele

Za razliku od ostalih manekenki, Emina Čunmuljaj nije doživjela najveću tremu prilikom prvog izlaska na modnu pistu. Pod velikim pritiskom bila je u Parizu, kada je trebalo da prošeta u kolekciji Toma Forda.

"To je bila posljednja sezona koju je radio Tom Ford. Dali su mi broj cipela 36, a ja nosim 39. Rekli su 'Izvoli. Nemamo druge, tvoje je neko uzeo. Moraš u ovima da izađeš"", kaže manekenka.

"Bila sam veoma nervozna i htjela da izludim. Adrenalin do neba. Ne znam kako sam uspjela da prošetam u tim cipelama", priča Čunmuljaj.

Galerija

Bonus video: