Lućiano Beneton predao upravljanje kompanijom sinu

"Izazov je uvijek isti: raditi, izmišljati, inovirati, to je ono što preduzimač treba uvijek da radi", rekao je Lućiano Beneton
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2012. 18:13h

Lućiano Beneton, koji je prije 47 godina osnovao tekstilnu firmu zajedno sa braćom i sestrama, izjavio je intervjuu za "Korijere dela Sera" da planira da prepusti upravljanje firmom sinu Alesandru, koji je već potpredsjednik.

"Upravljanje će preuzeti moj sin koji će postati predsjednik. Poslije trke koja je trajala 47 godina, u utorak odlazim sa dužnosti u preduzeću koje sam osnovao sa braćom i sestrama", rekao je 77-godišnji Beneton.

Da bi dobro upravljalo firmom koja je za skoro pola vijeka postala "div" sa više od 6.000 prodavnica u 120 zemalja, Lućiano je objasnio da će njegovom nasljedniku trebati "posebna strast".

"Izazov je uvijek isti: raditi, izmišljati, inovirati, to je ono što preduzimač treba uvijek da radi", rekao je Lućiano Beneton.

"Voljeti izazov i voljeti da učiš bili su moji pokretači", dodao je Lućiano podsjetivši da je 1969. otvarajući prvu prodavnicu u Parizu, firma upala usred "neospornih gospodara mode", kao što su Dior, Chanel.

Bonus video: