Najavili zatvaranje D&G modne linije

D je profitabilan brend, koji je u poslednjih nekoliko godina nadmašio skuplju glavnu kolekciju pod nazivom Dolče na nekim važnim azijskim tržištima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 15:00h

O tome se šuškalo već godinu dana, a sada je i zvanični potvrđeno - kreatorski duo Domeniko Dolče i Stefano Gabana će ugasiti svoju modnu liniju "D&G".

U saopštenju, vlasnici i dizajneri Domeniko Dolče i Stefano Gabana su rekli: "Za predstojeću sezonu, D&G će postati dio Dolče&Gabana, dajući još više snage i energije našoj kolekciji. Za nas, to je kao da ponovo započinjemo našu avanturu: sa puno ideja."

O zatvaranju D&G se govorka od marta, mada su mnogi u industriji bili zbunjeni tim potezom jer ne izgleda da je direktna posljedica ekonomskih problema (Dolče i Gabana prijavili su rast prihoda od 10 odsto).

D&G je profitabilan brend, koji je u posljednjih nekoliko godina nadmašio skuplju glavnu kolekciju pod nazivom Dolče&Gabana na nekim važnim azijskim tržištima.

Međutim, sličnost dva imena dovela je do konfuzije među kupcima, naročito u regionima gdje se brend tek od nedavno razmahao.

Očekuje se da će Dolće&Gabbana brend sada biti proširen na kategorije za svakodnevno oblačenje, kao što su majice i farmerke, koje su bile važan dio D&G kolekcije.

Bonus video: