Profit Prade skočio 74 odsto zahvaljujući prodaji u Aziji

Profit italijanske modne kuće Prada je u prvoj polovini ove godine znatno porastao zahvaljujući dobroj prodaji proizvoda od kože u Kini i u ostalim djelovima Azije, objavila je danas ta firma.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2011. 10:54h

Pradin neto profit za prvih šest mjeseci ove godine skočio je za 74 odsto u poređenju sa prvim polugođem 2010, na 179,5 miliona eura.

Promet italijanskog proizvođača luksuzne robe povećan je u posmatranom periodu 21 odsto, na 1,13 milijardi eura.

Rastu su najviše doprinijele prodaje u azijsko-pacifičkom regionu, čija je vrijednost porasla 35 odsto, na 368 milona eura, navela je Prada u prvom finansijskom izvještaju objavljenom nakon što su se njene akcije u junu pojavile na berzi u Hongkongu.

Milanska Prada, prva italijanska kompanija koja je izašla na berzu u Hongkongu, u inicijalnoj javnoj ponudi je prikupila 2,4 milijarde dolara koje planira da usmjeri u veće prepoznavanje njenog brenda u Kini, gdje raste broj bogatih i onih koji žele "firmiranu" robu.

Prada, kao i druge strane kompanije koje prodaju luksuzne proizvode, računa da će snažan privredni rast Kine, brza urbanizacija i veća potrošnja kineskih bogataša donijeti znatan rast prodaje njenih proizvoda.

Bonus video: