Odberite idealne farmerice

Sličan problem imaju žene koje se građene kao muškarci. I u tom slučaju, najbolje je izabrati farmerke ravnih nogavica.
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 16:44h

Dobre farmerice koje držite u ruci ne znači da će biti dobre i kad ih obučete. Postoje neki savjeti kojih bi trebalo da se pridržavate kad krenete u šoping.

Iako su ih nekada nosili samo robovi, pa kasnije farmeri, danas su farke sastavni deo svakog ormara, bilo da se radi o ženskom ili muškom, svejedno je. One se odlično slažu sa pamukom, svilom, kašmirom i vunom, odlično padaju na kaubojke, salonke, štikle i ostalu obuću.

I danas se nose svi krojevi, svi modeli i sve nijanse. Teksas kao nikad do sad nije bio u modi.

Međutim, ne stoji svaki kroj svakome. Zato bi trebalo poštovati neke kriterijume kad krenomo u kupovinu farmerica. Ako ste mršavi i nemate baš naglašene obline, odaberite farmerice ravnih nogavica i sa što više našivenih džepova. Oni će popuniti mjesta gdje vam nedostaje kilograma.

Manjak kilograma najbolje ćete prikriti nošenjem patchwork farki (sastavljene su od različitih delova džinsa ili pak kombinovanih i sa drugim materijalima). Ukoliko ne volite taj stil, zadovoljite se malo širim farmerkama klasičnog kroja.

Sličan problem imaju žene koje se građene kao muškarci. I u tom slučaju, najbolje je izabrati farmerke ravnih nogavica. Nećete pogrešiti ni izborom modela koji uz džepove na bokovima imaju i džepove na nogavicama.

Ako pak, imate prenaglašene obline, za vas su idealan izbor farmerica bez zadnjih džepova. Bilo bi dobro i odabrati tamniju boju teksasa. Žene širokih kukova treba da izbjegavaju modele sa velikim džepovima koji ih vizualno šire. Za njih je idealan model tamnijih farmerki bez prednjih džepova, a vizuelnom smanjenju kukova doprinijeće i one širih nogavica.

Zadnjicu će vizuelno smanjiti farmerice nižeg struka bez džepova. Upravo takve ćete farmerke izbegavati ukoliko nijeste baš visoki jer će vam one još više skratiti figuru vizuelnim “presijecanjem” tijela baš tamo gdje ne želite. Umjesto njih, izaberite model ravnih nogavica koje su, po mogućnosti, proštepane po sredini ili imaju ispeglanu crtu. To će vizuelno produžiti noge, posebno ako se odlučite za model nešto višeg struka i sa što manjim džepovima.

Izbor farmerica je zaista veliki, možete da birate prema modelu, boji, ali i cijeni. Kada jednom pronađete one prave, nosite ih godinama, jer što su starije i izlizanije, to su bolje. Jedno je sigurno, farmerke su uvijek in.

Bonus video: