Milena Đurđić predstavila prvu reviju "Skarlet"

Kreatorka je kroz tri dijela dočarala junakinju romana i filma “Prohujalo s vihorom” koja je i danas inspiracija mnogim širom svijeta, a posebno damama.
155 pregleda 0 komentar(a)
Revija Skarlet, Foto: Zoran Đurić
Revija Skarlet, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.06.2011. 14:47h

Prva revija crnogorske dizajnerke Milene Đurđić, nazvana Skarlet, održana je u Gradskoj kafani hotela Crna Gora, a publika je imala priliku da vidi 23 modela inspirisano filmskim likom Skarlet O'Hare.

Kreatorka je kroz tri dijela dočarala junakinju romana i filma “Prohujalo s vihorom” koja je i danas inspiracija mnogim širom svijeta, a posebno damama.

U prvom dijelu Đurđićeva je uspjela da približi posjetiocima revije Skarlet kao bezbrižnu, nježnu djevojčicu, što se vidjelo kroz svedene forme, a jarkim bojama predstavila je njenu strastvenost.

U drugom dijelu Skarlet postaje svjesna svoje ljepote, tijela, seksipilosti, te to naglašava kroz čipku, korsete, ali i tamnim bojama dočarava njeno razočaranje u ljubavi, upotpunjen peroformansom glumica Julije Milačić, Smiljane Martinović i Radmile Božović.

Još lijepu i mladu Skarlet dizajnerka Đurđić kroz treći segment predstavlja ljubičastim i zelenim tonovima, te neizbježnim crnim, koristeći svilu, organdin i saten kako bi što bolje kroz formu dočarala njenu ljepotu i zavidnu figuru.

Kratorka koja je studirala u Rimu, a diplomirala u klasi profesorke Lidije Jovanović, čije je cipele koristila kako bi upotpunila kreacije, kaže da je zadovoljna revijom.

“Utisci neće moći uskoro da se saberu. Kolekcija je stvarana jako dugo, odgovornost je bila velika, samim tim što sam dobila ponudu da završim magistarske studije kod Valentina. Nadam se da je ovo nešto novo, posebno kada je performans sa glumicama u pitanju”, kazala je Đurđićeva, koja ima u planu da završi magistarske studije i posveti se novoj kolekciji.

Ona dodaje da se nije vodila prodajom haljina prije ili poslije revije, ali je dobila ponude da se njeni modeli nađu u radnjama nekih butika u Budvi i Kotoru.

Na pitanje da li nosi svoje modele Đurđićeva je kazala:

“Ovo je moj model i željela sam da do kraja ostanem u duhu Skarlet O'Hare”.

Od poznatih ličnosti reviji su prisutvovali glumica Dubravka Drakić, predsjednik Skupštine Glavnog grada Raško Konjević, rukometaš Žarko Marković i mnogi drugi.

Bonus video: