Kolekcija za žene koje spajaju nespojivo

Nikšićanka Julija Nikčević, uoči prvog samostalnog predstavljanja radova ljubiteljima mode, otkriva šta je pripremila
255 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2018. 17:52h

Prve večeri modne manifestacije Fashion Connection, zakazanoj za srijedu, 11. aprila, a koja će održaće se u Kristalnoj dvorani na Imanju Knjaz, podgoričkoj publici će se prvi put predstaviti Julija Nikčević iz Nikšića, koja je za “Vijesti” otkrila šta donosi njena prva kolekcija.

“Prvi put se predstavljam samostalno publici... Nemam tendenciju da ljudima pričam priče.Volim da publika dođe i pogleda, pa neka steknu svoje mišljenje”, poručuje kreatorka, a zatim odgovara kakva su njena očekivanja.

“Želim da publici prenesem neku dobru energiju. Treme naravno da nemam”, tvrdi ona.

Kako su ranije naveli organizatori manifestacije, Nikšićanka se modnim dizajnom bavi posljednjih pet godina, ali je od djetinjstva imala želju da se umjetnički izražava.

“Još odavno imam želju da svojim unutrašnjim svijetom oblikujem svijet oko sebe. U dizajniranju sam pronašla ono nešto što me vodi i pokreće ideje u meni.

Ta želja je sve veća”, kaže dizajnerka koja smatra i savjetuje da nikada nije kasno da se ostvarite u nečemu o čemu dugo maštate.

“Nikad nije kasno da se bavite onim što volite, makar to bio i hobi. Bićete ispunjeniji”, poručuje ona, a na pitanje zbog čega je zaključila da je upravo sada pravi trenutak da svoje radove predstavi javno, kaže:

“Uvijek volim poslušati svoj unutrašnji osjećaj, tako da mislim da je sad pravi momenat da predstavim publici nešto novo”.

Nikčevićeva se i ranije predstavljala publici, iako je ovo njena prva samostalna kolekcija.

“Prošle godine u novembru predstavila sam se kao dizajner dječjeg Brenda I&I”, kaže ona aludirajući na brend iza kojeg stoji Sara Bero.

“Zato sam se ove godine odlučila predstaviti publici samostalno na Fashion Connectionu”, dodaje ona, a zatim ističe da je, i pored toga što nije imala javna prikazivanja, u međuvremenu dizajnirala. “Već sam imala saradnju sa nekim poznatim ličnostima (djevojkama) kojima sam radila haljine”, pojašnjava ona, a zatim otkriva više detalja o liniji koju će predstaviti za par dana, kao i njen naziv - New Story (Nova priča)

“Istraživala sam tržište, šta naše žene vole, a šta ne vole... i šta će zavoljeti, ako joj to lijepo upakujem. Tako mi je za inspiraciju poslužila sama žena kao biće i njena silueta”, ističe Nikčević.

“Ovom kolekcijom želim prikazati jaču stranu karaktera, ali i da istovremeno stvorim odjeću za ženu koja se u njoj osjeća ugodno, a da pritom odiše elegancijom. Želim da se žena u mojim kreacijama osjeća elegantno, lijepo i snažno, da bude odvažna i zavodljiva”, tvrdi ona.

Dizajnerka otkriva i da će na reviji prikazati 15 modela, ali i šta je pripremila na osnovu istraživanja koje je prethodilo izradi.

“Jedan dio moje kolekcije kojom ću se predstaviti crnogorskoj publici biće nešto novo, uzbudljivo, neobično i drugačije. Kolekcija za žene koje spajaju nespojivo. Moje kreacije su odraz moje ličnosti, a sama ideja je bila prikazati prefinjenost koja istovremeno slavi ljepotu i izaziva pažnju posmatrača”, nagovijestila je Nikčevićeva.

Na 21. GP Contour Fashion Connectionu 11. i 12. aprila, publici će svoje radove predstaviti i Nataša Pejović, Isidora Ceković, kao i studenti Fakulteta za dizajn i multimediju UDG, čiji su radovi zakazani za prvo veče, dok će druge noći biti prikazane kolekcije Lazara Ilića, Dejane Lukić i brenda Lumi by Paris.

Kobalt plava daje prefinjeniji ton stajlingu

Kada su u pitanju boje koje preovladavaju u kolekciji, Nikčevićeva kaže da se odlučila za crnu, bijelu i kobalt, odnosno kraljevsko plavu.

“Bijela boja mi je uvijek bila sinonim za čistotu, nevinost, nešto prefinjeno, a crna za tajanstvenost. Crna boja je praktična i savršena za kombinovanje sa drugim bojama. Za kobalt plavu sam se odlučila iz više razloga: nijansa te boje dobro stoji većini žena, a stil čini luksuznijim i plemenitijim. U kombinaciji sa crnom daje prefinjen ton cijelom stajlingu. Jednako je upečatljiva i uveče, kao i preko dana, a savršena je za svečane prilike”, smatra ona, a potom se nadovezuje na izbor materijala.

“Zastupljeno je dosta detalja vještaćke kože. Pri izboru detalja treba biti pažljiv, jer mnogo zavisi od toga koji materijal i boja čine podlogu na kojoj radite i vrlo lako se može preći na kič ukoliko se pretjera”, savjetuje ona i dodaje da je koristila i neopren, brokat, svilu i čipku, pored vještačke kože.

Galerija

Bonus video: