Ljetnji hit: Široke bermude

Nove \'stare\' široke bermude mogu da izgledaju itekako poželjno i sofisticirano, naročito u poslovnom izdanju, u kombinaciji sa sakoom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2011. 12:13h

Oživljeni trend sedamdesetih, koji će dominirati aktuelnom ljetnom sezonom, osim cvjetnih maksi haljina donosi i već pomalo zaboravljene široke bermude koje lako možemo zamijeniti za lepršave suknje.

Ne dajte da vas preplaše te široke udobne pantalone koje najviše pamtimo po zlu, sjećajući se groznih šarenih modela kojih se neki stereotipni stariji turisti nijesu uspjeli riješiti od trenutka kada su prvi put predstavljene na modnoj sceni.

Na modnim pistama koje su najavljivale trendove za sezonu proljeće/ljeto 2011. brojni dizajneri, među kojima i Stella McCartney, Marc by Marc Jacobs i Bottega Veneta u svojim su kolekcijama predstavili vrlo poželjne modele bermuda, a svoje mjesto našle su na policama popularnih lanaca prodavnica trendi odjeće, prenosi tportal.hr.

Nove 'stare' široke bermude mogu da izgledaju itekako poželjno i sofisticirano, naročito u poslovnom izdanju, u kombinaciji sa sakoom. U tom slučaju bermude mogu odlično da zamije suknje, a kako je riječ o pantalonama, moći ćete da se osjećte slobodnije i manje sputano.

Široke bermude dolaze u raznim stilovima i dužinama, visoko su krojene u struku i otkrivaju koljena, a neke i dio bedara. Ako se nose na 'ispravan' način, ove bermude mogu biti zaista praktična alternativa za ljetne suknje. Najbolje ih je kombinovati sa uskim krojenim gornjim dijelom, a naročito sa naglašeno strukiranim sakoom. Dobro će izgledati i u kombinaciji s uskim topićem bez rukava. Noge izdužite štiklama ili platformama, zavisno od toga da li je riječ o dnevnom, ležernom ili poslovnom ili o večernjem izdanju.

Bonus video: