Redžović za "Vijesti": Nosim mnogo ljubavi, podrške i pozitivne energije

“Tokom priprema koje traju skoro dva mjeseca, morala sam biti i spremna na velika odricanja i promjene u životu ne samo mom, već i moje porodice. I najbitnije od svega, odgovornost prema mojoj državi je prisutna, s obzirom na to da imam zadatak da je predstavim u Egiptu, među oko 80 takmičarki iz cijelog svijeta”, nastavlja Redžović
112 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2018. 15:14h

Osamnaestogodišnja Aida Redžović iz Bara, za dva dana otputovaće za Egipat, gdje će na takmičenju Miss Eco International predstavljati Crnu Goru. Tim povodom Baranka je u razgovoru za “Magazin” pričala o obavezama koje je očekuju od 10. do 28. aprila, kada će biti održano finale izbora, a otkrila je i više o sebi.

“Učenica sam četvrtog razreda Ekonomsko-ugostiteljske škole. Osoba sam sa mnogo planova, želja i snova, i upravo to su stvari koje me vode kroz život. Volim izazove i avanture, upoznavanje novih kultura, naroda i običaja”, nabraja ona i dodaje da su putovanja najbolji način za ostvarivanje svih njenih planova.

“Putovanja sve to mogu da mi pruže i otvore nove vidike, što je i jedan od razloga mog učešća na ovom takmičenju. Smatram da, onoliko koliko učimo, posmatramo i sagledavamo, toliko imamo bogatiji i kvalitetniji život”, smatra ona, a zatim otkriva kako je odlučila da se prijavi na kasting za predstavnicu Crne Gore na izboru Miss Eco International.

“Do odluke sam došla sasvim spontano. Zapravo, modelingom se bavim već nekih godinu dana, ali izbor ljepote je mnogo drugačije koncipiran i suštinski se razlikuje. Na ovo takmičenje me je uputila moja matična agencija Superstar Model, djelovalo mi je interesantno i drugačije, pa sam odlučila da pokušam”, priznaje Redžović, koja ističe da ima “potpunu podršku porodice, ali i prijatelja i okruženja”.

“Svjesni mojih ambicija i upornosti, trude se da mi pruže maksimalnu podršku, daju iskrene savjete i izađu u susret za sve što su u mogućnosti. A ja se svakako trudim da to opravdam”, odgovara djevojka koja nosi lentu Miss Eco Montenegro.

S obzirom na to da će u Egipat otići već narednih dana, priznaje da ima treme.

“Ulazak u ovu priču i cijeli projekat je veliki korak za mene. Imam veliku tremu i odgovornost, jer sam svjesna koliko je ozbiljna cijela organizacija, kriterijumi i standardi takmičenja”, iskrena je ona.

“Tokom priprema koje traju skoro dva mjeseca, morala sam biti i spremna na velika odricanja i promjene u životu ne samo mom, već i moje porodice. I najbitnije od svega, odgovornost prema mojoj državi je prisutna, s obzirom na to da imam zadatak da je predstavim u Egiptu, među oko 80 takmičarki iz cijelog svijeta”, nastavlja Redžović.

Sve pripreme koje su trajale od njenog proglašenja 18. februara su privedene kraju, a ostalo joj, kako u šali kaže, još samo pakovanje kofera.

“...I da ponesem sa sobom mnogo ljubavi, podrške, pozitivne energije i samopouzdanja”, ističe ona.

Redžović je lentu prije dva mjeseca preuzela od Kristine Mitrović, prošlogodišnje mis Crne Gore u na takmičenju u Egiptu i vlasnice licence za izbor novih predstavnica, pa je dobila savjete “iz prve ruke”.

“Kao prošlogodišnja predstavnica, prenijela mi je svoja iskustva i najviše vremena smo provele pričajući o samom takmičenju i prepramama u Egiptu. Mnogo mi to znači i već do sada mi je mnogo pomoglo, jer sam uspjela da se izborim sa svim zadacima i preprekama na koje sam naišla”, tvrdi Baranka.

Kada su u pitanju obaveze koje je očekuju na samom takmičenju, kao i aktivnosti tokom tog perioda, ona otkriva:

“U Egiptu me po samom dolasku očekuje konferencija za medije. Osim priprema za finalno veče, imaćemo četiri podtakmičenja i dodatne aktivnosti, koje se boduju. Ukoliko uspijem da ostvarim dobar plasman na nekoj od aktivnosti, velike su šanse da se direktno plasiram u top 20. Spremna sam za taj izazov i nadam se najboljem”.

Tokom takmičenja, kao i na mnogim drugim izbroima, bitno je da se svaka učenisa predstavi u što ljepšem svijetlu, a Redžović će to olakšati toalete specijalno izrađene za tu priliku.

“Osim toalete za finalno veče, urađene su i posebno namijenjene kreacije za oficijelno fotografisanje, konferencije za medije, dodjelu nacionalnih poklona i drugih takmičenja. Ovog puta je kreativni dio preuzela Kristina Mitrović, s obzirom na to da se i ona bavi modim dizajnom, uz veliku pomoć i podršku salona Re Moda, na čelu sa Jasminom Perović”, pohvalila se ona.

Na pitanje kakva su očekivanja kada je u pitanju plasman, Redžović otkriva svoje ambicije.

“Ulazak u top 20 bi za mene značio odgoman uspjeh i samim tim željela bih da slijedim Kristinu, koja je bila na zavidnom 12. mjestu prethodne godine, što joj je i doprinijelo preuzimanje licence”, istakla je ona i na kraju otkrila planove po povratku iz Egipta.

“Moja velika želja jeste da se profesionalno bavim modelingom, a ovo iskustvo bi trebalo da mi pomogne da ojačam kao ličnost, steknem samopouzdanje i sigurnost, koja je u tom poslu neophodna. Ali sa druge strane, neću dozvoliti da zbog modelinga zapostavim obrazovanje, tako da imam plan da upišem fakultet”, naglasila je ona.

Eko haljina predstavlja ograničen pogled na prirodu

Jedan dio takmičenja koji se pored drugih aktivnosti takođe boduje je i predstavljanje u eko haljini, a Redžović je nagovijestila kako će izgledati, od čega je napravljena i otkrila ko ju je dizajnirao.

“Za eko haljinu ovog puta su zadužene studentkinje modnog dizajna sa Univerziteta Donja Gorica, Anja Adamović i Aleksandra Radosavović”, pojasnila je ona.

“Haljina se izrađuje od više vrsta reciklažnih materijala, a inspiraciju i motive su pronašle u ljepoti naše Crne Gore i narodne nošnje. Dakle spoj tradicionalnog i modernog. Predstavlja ograničen pogled na prirodu i nemogućnost da vidimo i shvatimo nesreću koju donosi toliko otpada, nepažnje i nemarnosti, koju svi mi doprinosimo”, poručuje sagovornica “Vijesti”.

Najveći ekološki problem je zagađenost vazduha

S obzirom na to da je odlazi na takmičenje koje akcenat stavlja na temu ekologiji, Baranka je otkrila šta su prema njenom mišljenju najveći problemi u tom segmentu na koje želi da ukažeš sada kada ima priliku, ali i koji su to najveći globalni problemi.

“Prisutni su veliki problemi kada su u pitanju fabrike, a zagađenje vazduha je tema koja me posebno uznemiri, naročito zbog toga što nam zdravlje velikim dijelom zavisi od njega. To je i jedan od glavnih globalnih problema, uključujući odstranjivanje otpada gdje nije mjesto za to”, smatra ona.

Upitana da li ima neke konkretne prijedloge ili ideje za njihovo rješavanje, Redžović kaže:

“Upravo eko haljinom i započinjem svoj put ka doprinosu očuvanju prirode i upućujem apel na važnost reciklaže, a po povratku imam i planove da nastavim sa tim. U toku je ostvarenje saradnje sa jednom organizacijom koja se bavi istim problemima, nadam se da ćemo zajedno uspjeti u ostvarenju cilja”.

Galerija

Bonus video: