"Guči" slavi 90. rođendan

Ove godine, svjetski poznata modna kuća "Guči" obilježava 90 godina svog postojanja, preneijli su francuski mediji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2011. 18:36h

U znak podsjećanja na slavnu prošlost ove modne kuće iz Firence lansirano je nekoliko kolekcija satova, odjeće, cipela i tašni i u planu su i brojne modne revije u Njujorku i Parizu.

Direktorka Frida Đanini kreirala je nekoliko novih kolekcija povodom 90. rođendana "Gučija", uključujući i kolekciju satova, mokasina i torbi, ali i ostalih modnih detalja i odjevnih predmeta.

Njena kolekciji ručnih satova sadrži šest novih modela - dva za muškarce i četiri namijenjena ženama. Muški modeli su četvrtastog oblika, sa kazaljkama od sivog čelika, a narukcice su od teleće kože u beloj ili braon boji.

Ženski modeli satova su takođe četvrtastog oblika sa sivim metalnim kazaljkama, a kožne narikvice su u beloj, crnoj, braon i svetlo smeđoj boji.

Lansirana je i kolekcija "1921" posvećena najpopularnijim modelima cipela, tašni, košulja i ostalih modnih detalja ove kuće u proteklih devedeset godina.

Među tim modelima su popularne mokasine sa neizbežnim kasišićima u boji kože ali i crnoj i tamno bordo ili tašne iz "Bambo" ili "Horsbit" kolekcije napravljene od teleće ili krokodilske kože, u zavisnosti od modela.

Kreatorka je praveči ovu kolekciju igrala na kartu neprolaznosti, tako da je u kolekciju uključila jakne, blejzere i trenčkote od najfinije velur kože, ne zaboravivši da ubaci i poneku košulju, naravno od svile.

"Svaki od ovih uzoraka ima svoju priču vezanu za prošlost ove kuće ali i njenog osnivača Gučija. Guči... To je ime koje ne blijedi," rekla je ona.

Bonus video: