U Victoria’s Secretu uništavaju nenošenu robu

Politika uništavanja odjeće Victoria’s Secreta uslijedila je nakon skandala drugih brendova. Tako se i prošle godine pod paljbom našao H u Njujorku kada je studentkinja u kontejneru za smeće pronašla odbačenu odjeću.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2011. 17:53h

Ljudi vjeruju da se nenošena odjeća koja se vraća u trgovinu ponovno stavlja na police i pušta u prodaju, ali čini se da se to ne događa i u Victoria’s Secretu – popularnom lancu trgovina donjeg veša.

Taj brend uništava odjeću koja se vraća, u skladu s politikom kompanije, prenosi Daily Mail. Iako se ova praksa može opravdati jer je riječ o donjem vešu, mnogi kupci odmahuju glavama i ne slažu se s uništavanjem odjeće.

Smatraju da bi, ako ništa drugo, trebala biti donirana siromašnima. No, stručnjaci se ne slažu, već kažu kako trgovci strahuju da će odbačena odjeća biti preprodana na crnom tržištu po nižoj cijeni, što može naštetiti imenu brenda.

Politika uništavanja odjeće Victoria’s Secreta uslijedila je nakon skandala drugih brendova. Tako se i prošle godine pod paljbom našao H&M u Njujorku kada je studentkinja u kontejneru za smeće pronašla odbačenu odjeću.

Bonus video: