Stil: Uskladite boju laka s odjećom

Ako vam se sviđa žuti lak izbjegavajte ostale jarke boje, osim ako vam nije cilj da izgledate poput japanske tinejdžerke
512 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2011. 15:35h

Šarenilo na policama s lakovima za nokte, rijetko koju ženu može da ostavi ravnodušnom, ali nakon što se ta ista žena vrati kući javljaju se nedoumice: s čime i kako ga uskladiti od odjeće, te jesam li prestara za ovako drečave nijanse? Bez brige, evo nekoliko ideja s čime ih sve možete kombinovati.

Ako vam se sviđa žuti lak izbjegavajte ostale jarke boje, osim ako vam nije cilj da izgledate poput japanske tinejdžerke.

Žute nijanse kombinujte sa safari komadima i bazičnim stvarima poput bijele bluze, bojama pijeska i zemljanim tonovima, jer i žuta boja savršeno podiže.

Lak boje jorgovana nosite uz kožne komade ili odjeću sa životinjskim uzorkom.

Crveni ili crni lak može da djeluje agresivno u kombinaciji s npr. leopardovim uzorkom, a ljubičasti lak s nude haljinom sa karnerima, predjevojački. Ovo je pravi miks!

Crna garderoba

Crne odjevne kombinacije razbijte lakom u boje ciklame koji je idealna zamjena za crne ili crvene nijanse.

Ako volite boje breskve ili narandže imajte u vidu da su one ponekad teške za kombinovanje i da se bore za pažnju s ostalim bojama.

Nosite ih kada ste obučeni u jednostavne bazične komade.

Ako nosite neki lak koji ostavlja utisak svježine poput mint-zelenog ili baby plavog, obucite kombinaciju koju bi inače nosile jednog od onih, toplih, ljetnjih dana.

To može biti dugačka hipi haljina, kratka haljinica cvjetnog uzorka ili pantalonice u kombinaciji s majicom.

Bonus video: