Saznajte zašto svi vole njen stil oblačenja

Kombinacije Alexe su mladalačke, odvažne, s dozom retra i uličnog stila, a zanimljivo je kako uprkos kritikama na račun ekstremne mršavosti u prvi plan uvijek stavlja noge.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 16:17h

Tražite modno osvježenje koje odskače od holivudskih starleta, silikonskih ljepotica. Donosimo vam profil prave fashion djevojke koja se nametnula posebnim stilom. Ona se ne boji da spaja retro komade i jeftine krpice sa ultra skupom dizajnerskom robom. Ona je Alexa Chung i njen stil poslužiće vam kao inspiracija

Alexa Chung britanska je voditeljka, koja je na stranice modnih rubrika dospjela zahvaljujući jedinstvenom modnom stilu, a upravo zbog njega uspjela je da sa trona svrgne i britansku modnu mezimicu Siennu Miller.

Kombinacije Alexe su mladalačke, odvažne, s dozom retra i uličnog stila, a zanimljivo je kako uprkos kritikama na račun ekstremne mršavosti u prvi plan uvijek stavlja noge. Ističe ih kratkim farmericama, haljinicama koje obavezno nosi uz visoke potpetice, ali ultra kratku kombinaciju ponekad upotpuni i elegantnim baletankama.

Uz svoje zanimljivo izmiksane modne outfite obično nosi Mulberry torbicu koju je sama dizajnirala.

Modno je zanimljiva kada obuče vintage haljinice, suknje visokog struka, ali i kad obuče teksas farmerice i teksas košulju. Iako bi na nekom drugom ta kombinacija vjerovatno bila katastrofani promašaj, figura i lice Alexe Chung je ono nešto svaku kombinaciju pretvaraju u totalni modni hit.

Alexa je karijeru počela kao model sa 16 godina i to u matičnoj agenciji Kate Moss, Storm Model Management. U modnoj industriji, barem kao model, nije se zadržala, već se bacila u voditeljske vode i na Channelu 4 odradila uspješnih projekata poput Popworlda i jutarnje muzičke emisije 'Freshly Squeezed'. Svjetsku popularnost osigurala joj je vlastita emisija It's on with Alexa Chung, koja se od ove godine emituje na američkom MTV-ju.

Ova modna inspiracija svim mladim djevojkama koje žele da izgledaju posebno, bez problema kombinuje haljinice od 30-ak funti sa skupim dizajnerskim torbama, a što god obuče na njoj izgleda fenomenalno, nikad vulgarno ili prenapadno.

U šarenim kreacijama u kojima bi mnogi izgledali kao hodajući stoljnjak ona izgleda prefinjeno, a ne boji se kombinovati ni smjelije komade poput vrućih farmerica na vojničke čizme.

Njen stil poseban je jer je mladalački, pomaknut i ležeran, a u isto vrijeme izgleda kao da se nije previše trudila.

Bonus video: