Nataša Pejović otvara Fashion Connection: Ovog puta sam pratila trendove

“Otvaranje modne manifestacije za svakog dizajnera predstavlja čast. Isto je i za manekene. Baš se vodi računa o tome koja će djevojka izaći prva. To obično budu i najzapaženiji modeli koje mediji prenesu”, smatra ona
97 pregleda 0 komentar(a)
Nataša Pejović, Foto: Savo Prelević
Nataša Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2018. 08:55h

Prve večeri 21. Fashion Connectiona, koja je zakazana za 11. april, uz Isidoru Ceković, Juliju Nikčević i studente Fakulteta za dizajn i multimediju UDG, svoje radove publici će se na Imanju Knjaz predstaviti novom kolekcijom i crnogorska dizajnerka Nataša Pejović.

Ovo nije prvi put da Pejovićeva otvara taj događaj, što je, kako kaže za “Vijesti” privilegija, ali i odgovornost.

“Otvaranje modne manifestacije za svakog dizajnera predstavlja čast. Isto je i za manekene. Baš se vodi računa o tome koja će djevojka izaći prva. To obično budu i najzapaženiji modeli koje mediji prenesu”, smatra ona.

“Sa druge strane, treba biti u bekstejdžu da vidite koji haos vlada kada revije počnu. Manekenkama ostaje svega par minuta da se presvuku i pripreme za sljedeći izlazak na pistu ili sljedeću reviju. Tako da i iz praktičnih razloga bude odlično biti prvi, jer imamo vremena da polako i pažljivo ispratimo oblačenje svakog modela ponaosob”, pojašnjava ona, a zatim otkriva da je ovoga puta pripremila trideset modela za sezonu proljeće/ljeto.

“Inspirisana je stilskim kontrastima između oštrih linija i mekanih formi. Prvi dio kolekcije je ženstven sa prizvukom pedesetih godina prošlog vijeka, a nastavlja se potpuno modernom pričom današnjeg doba. Posljednjih nekoliko sezona interesantan mi je spoj različitih pravaca, tako da na kraju sve izgleda skladno”, odgovara Pejovićeva, i ističe da će ovo biti prva “ready to wear” kolekcija u njenoj karijeri.

“...Koja nema elemente ručnog rada i luksuznih tkanina, pa će samim tim biti prilično jeftinija od dosadašnjih. Time sam željela da zaokružim ponudu, odnosno, da kod nas možete kupiti dnevne, ali i elegantne modele. Od materijala sam birala pamuk, viskozu, saten, muslin i svetlucave materijale, a od boja preovladavaju bijela, žuta, roza i narandžasta”, nagovještava modna kreatorka.

Na pitanje da li je pratila trendove ili se odlučila za kreiranje van okvira, Pejovićeva odgovara:

“Ovaj put sam baš ispratila modne aktuelnosti i u skladu sa njima osmislila cijelu priču. Tako da su trendovi uključeni kada je u pitanju forma, boje i kompletan stajling. Cijela kolekcija je puno nosivija nego moji dosadašnji modeli i baš zbog toga željela sam da bude trendi, moderna, ali sa elementima klasičnih formi”.

Pomenuta kolekcija, kaže, biće prikazana samo na Fashion Connectionu, ali će se dizajnerka sa drugim radovima predstaviti i u regionu.

“Dobila sam poziv od Modne komore Crne Gore da svoju prošlu liniju prikažem na jubilarnom, desetom Serbia Fashion Weeku. Revija će biti održana sredinom aprila u Novom Sadu. Radujem se i jednoj i drugoj reviji, jer su poznate po vrhunskoj organizaciji kao i odličnom odabiru lokacija za prikazivanje. Srbija mi je interesantno tržište jer izlažem svoje modele u P1 Concept Store radnji u Beogradu”, dodala je ona.

Druge večeri, na istom mjestu u okviru modne manifestacije će se predstaviti Lazar Ilić, brend Lumy by Paris i Dejana Lukić.

Providno nije za maturu

Pejović se nedavno sa brojnim crnogorskim kolegama predstavila i na sajmu za maturante i polumaturante, pa je prenijela utiske i sa te dvodnevne manifestacije, te otkrila koliko se stil crnogorskih djevojaka ove godine promijenio.

“Vrijeme matura je za nas najzahtjevniji period u godini. Djevojke prate dešavanja na crvenom tepihu i zaista se trude da budu jednako glamurozne kao filmske zvijezde. Primjećujem da su ove godine u trendu nešto izazovniji modeli svečanih haljina, nerijetko urađenih od potpuno providnih materijala sa izvezenim perlicama”, odgovara ona.

“Ipak, po mom mišljenju, one treba da budu elegantne, ali da zadrže notu otmenosti prvenstveno zbog mladosti, ali i zbog toga što tom događaju prisustvuju i profesori škole”, njen je savjet.

“Prvo pravilo kojim treba da se vode jeste da prilagode model svojoj građi, tenu i boji kose. Zatim da, što se stilizacije tiče, vode računa da ne pretjeraju. Ako imaju dekorativno izraženu haljinu biraju diskretan nakit, šminku i obrnuto. Od boja, koje su moderne za ovu priliku, ove godine pored pastelnih nijansi, tu je još bordo i petrolej plava”, ispričala je Pejović.

Bonus video: