Kreator kojeg su svi zavoljeli

Njegova formula kombinuje glamur i lukavo je usmjerena ka starijim i bogatijim ženama.
0 komentar(a)
model, Foto: AP
model, Foto: AP
Ažurirano: 13.02.2011. 11:19h

U svijetu globalizacije, gdje se odjeća brzo kopira i masovno proizvodi, dizajneri poput onih koji učestvuju na Nedjelji mode u Njujorku žele da što više ostave svoj trag.To je slučaj i sa Prabal Gurungom.

Novi miljenik američke mode, Gurung pojavio se sa glamuroznom, bogato kreiranom kolekcijom koja kombinuje složene tehnike. Daleko od jednostavnosti koja je dugo promovisana od strane američkih kreatora, uključujući i Gurunga prošle sezone. Sada je kombinovao modu iz 1930. sa luksuzom 19-og vijeka, donoseći kitnjast i iznad svega ženstven izgled. Nabrane haljine, crvenu boju, perje i čipku kombinuje sa teškim crnim kožnim kaiševima.

"Nikome ne treba drugi džemper od kašmira.Ono što ljudi traže od mene je nešto posebno”, rekao je Gurung modnom blogu Njujork tajmsa. Nakon pokretanja modne kuće 2009. Gurung je doživio uspjeh. Izdvojile su ga prva dama i modna ikona Mišel Obama, glumica Demi Mur i TV kraljica Opra Vinfri.

Njegova formula kombinuje glamur i lukavo je usmjerena ka starijim i bogatijim ženama. Njegova muza, rekao je Tajmsu, nije neka dopadljiva starleta. Njegova muza je gospođa Havisham, bogati, sablasni lik Čarlsa Dikensa u knjizi "Velika očekivanja". Ona je neprestano nosila haljinu sa svog davno otkazanog vjenčanja. Zašto? Odgovor je: "Ona je bila bogata, slomljenog srca i luda"

Pored Gurunga pojavio se i Džejson Vu, koji je napravio napad na tipično praktični izgled američke mode.Vu je u petak pokazao modele u bogatoj, zlatom ukrašenoj odjeći na pisti obloženoj pozlaćenim ogledalima. Čipku treba nositi, a ne olovka suknje koje su popularizovane u hit seriji "Mad Men".

Bonus video: