H&M Conscious kolekcija - bijelo nadahnuće

H dizajneri potražili su nadahnuće u različitim nijansama bijele, jedne od najvažnijih boja ovoga proljeća.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2011. 10:51h

Održivost je dugoročni trend u H&M-u. Ovog proljeća švedski modni high street div poklanja pažnju održivosti i uvodi Conscious Collection, kolekciju za žene, muškarce i djecu napravljenu od ekološki obrađenih, ‘zelenih’ materijala poput organskog pamuka, tencela (svilenkast i obnovljivi materijal koji se proizvodi uz minimalan uticaj na okolinu) i recikliranog poliestera.

H&M-ovi dizajneri potražili su nadahnuće u različitim nijansama bijele, jedne od najvažnijih boja ovoga proljeća. Minimalistički izgled koji prati liniju tijela pojavljuje se u kombinaciji s romantičnim čipkastim uzorcima, engleskim vezom, volanima i naborima.

"Ovdje nije više riječ samo o organskom pamuku. Ekološki prihvatljiviji materijali kriju ogromne mogućnosti stvaranja potpunog modnog izražaja. Dizajniranjem periodičnih kolekcija Conscious Collection imamo priliku da pokažemo šta je sve moguće napraviti s prirodno održivijim materijalima,” kaže Ann-Sofie Johansson, voditelj dizajna u H&M-u.

Nijanse bijele boje najjači su modni trend sezone i savršene su za ovu kolekciju. Bijela stvara romantičan izgled u kombinaciji s čipkom i engleskim vezom, a istovremenio je temeljna boja akademski opuštenog, a opet sportskog stila za muškarce.

Ženska odjeća nadahnuta je osvježenim romantičnim stilom u kojemu su ključni medeli bijele bluze, tunike i majice s engleskim vezom. Haljine sa slojevitim volanima savršene su za dan, a nešto dramatičnije haljine grčkog stila za noć. Važan su odjevni predmet i duge, široke suknje, baš kao i odrezane kratke pantalone. Kolekcija uključuje i savršen bijeli sako te pliširane pantalone koji stvaraju minimalistički izgled. Engleski vez i čipkasto rublje takođe su dio kolekcije Conscious Collection.

Muška odjeća dobija akademski izgled sa bijelim sakoom sa dva dugmeta, košuljama bez kragne i majicama s okruglim izrezom i sitnim dugmadima. Tu su i prugaste majice i majice u stilu potkošulja za slojevito odijevanje, dok pantalone obuhvataju traperice sa pet džepova ili modele krojene tako da omogućuju kombinovanvanje.

Bonus video: