Prepoznajte lažne parfeme

U današnje vrijeme parfemi su postali luksuz za koji smo spremni da izdvojimo dosta novca. Oni mogu biti naš zaštitni znak, ali šta je s prevarantima koji nam prodaju „maglu“ tvrdeći da je proizvod originalan?
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2011. 16:11h

Ne samo da su lažni parfemi štetni za naš novčanik već mogu biti i za naše zdravlje. Hemikalije koje se u njima nalaze ne moraju biti one koje su navedene na deklaraciji, pa tako mogu ostaviti tragove u obliku crvenila, osipa ili iritacije na vratu i dekolteu. Obratite pažnju na parfeme koje kupujete i naučite da prepoznate lažnjak.

Parfeme uvek kupujte u parfimeriji, nikako na pijaci, ili prodavnicama sa mješovitom robom (tzv. od igle do lokomotive). Osobe koje mirise prodaju ilegalno nikako nijesu pouzdani izvori.

Celofan ne bi smio biti zgužvan, a trebalo bi da bude tijesno omotan oko kutijice. Pogledajte deklaraciju i pročitajte koja je zemlja porijekla. Isto tako, obratite pažnju na slova kojima je ime parfema napisano i kojima je ispisana deklaracija. Velike kuće ne dozvoljavaju sebi gramatičke greške!

Većina lažnjaka ima miris sličan originalu, međutim, njihova prava priroda vrlo brzo se može razotkriti jer obično nedostaju određene note zbog kojih se u kratkom vremenu izgubi pravi miris.

Bonus video: