"Od novca za užinu kupovala sam materijale za kreacije..."

Srpsku dizajnerku Bjanku Bijelić, koja će prvi put da se predstavi crnogorskoj publici 7. aprila, moda fascinira od djetinjstva
8583 pregleda 0 komentar(a)
Bjanka Bijelić u svojoj kreaciji, Foto: Ivan Pleskonjić
Bjanka Bijelić u svojoj kreaciji, Foto: Ivan Pleskonjić
Ažurirano: 29.03.2019. 18:27h

Bjanka Bijelić, mlada modna dizajnerka iz Beograda, predstaviće svoj rad prvi put crnogorskoj publici, a za tu priliku pripremila je kolekciju “Fairy Tales are Real”, koju će ljubitelji mode moći da vide 7. aprila u okviru manifestacije Fashion Connection.

Kako je ispričala u razgovoru za “Vijesti”, Bijelić je po struci novinarka, ali ju je kreiranje mode privlačilo od malih nogu.

“Interesovanje za haljine datira još iz detinjstva, kada sam odvajala novac od školske užine i mami donosila materijale sa već osmišljenim kreacijama”, uz smijeh se prisjeća Bijelićeva.

“Bez obzira na ljubav prema dizajniranju, nisam vjerovala da će jednog dana to zapravo biti posao kojim ću se ozbiljno baviti. Nakon završetka studija novinarstva, počinjem da kreiram i za druge, prvo za prijatelje, a zatim i za klijente”, nastavlja svoju priču dizajnerka.

“Za nepune dvije godine zvaničnog postojanja mog brenda, mogu slobodno reći da je dizajniranje posao u kojem se pronalazim, iako je sve proisteklo iz hobija”, iskrena je ona.

Bijelić objašnjava i kako je došlo do prvog predstavljanja u Podgorici.

“Zahvalnost dugujem organizatorima događaja Fashion Connectiona, prije svega na pozivu, a zatim na tome što su me primijetili u masi, te dali priliku da nakon samo godinu i po dana rada imam čast da svoju kolekciju prikažem na jednom ovakvom događaju. Od samog početka cilj mi je bio da se istaknem i drago mi je da su to prepoznali”, poručuje ona, a zatim otkriva više o modelima koje će vidjeti podgorička publika.

“U vremenu u kojem smo preplavljeni uskim, dekoltiranim mini haljinama, prednost i glas dajem romantičnim, bajkovitim i raskošnim kreacijama, jer smatram da u svakoj od nas postoji princeza iz bajke, a sa pravim komadom odjeće, ona stupa na scenu”, opisuje Bijelićeva.

“U skladu sa tim, kolekcija nosi ime ‘Fairy Tales are real’. Bila sam inspirisana unutrašnjom ljepotom žena, koju sam željela da prenesem na svoje modele”, tvrdi dizajnerka, koja za sebe kaže da je veliki ljubitelj čipke u svim oblicima, bojama i varijantama, pa se to može vidjeti i u kolekciji.

“Veliki sam ljubitelj čipke u svim oblicima, bojama, varijantama... Smatram da haljina dobija potpuno novu dimenziju kada je upotpunjena čipkom. Stoga je i u ovoj kolekciji ona vrlo prisutna, uz pratnju satena, brokata... Boje variraju. Uglavnom sam koristila svjetlije, nježne tonove, u kombinaciji sa srebrnom i sivom”, nagovještava Bijelićeva.

“Ono što je zanimljivo jeste da je ova kolekcija u mojoj glavi bila osmišljena već duže vrijeme, a ovu priliku smatram idealnom da je prikažem i drugima”, istakla je ona.

Kako kaže, modeli iz kolekcije “Fairy Tales are Real” namijenjeni su damama koje teže romantičnom i nježnom, a istovremeno savremenom i jedinstvenom izgledu.

“S obzirom na to da su u pitanju večernje haljine, predviđene su za svečanije prilike, kada želimo da ostavimo utisak i zasijamo u punom sjaju”, dodaje dizajnerka, čija je kolekcija za proljeće/ljeto 2019. Kada su u pitanju njena očekivanja od predstavljanja u Podgorici, Bijelićeva za sada samo želi da predstavi svoj rad.

“Žene u Crnoj Gori smatram izuzetno modernim i sofisticiranim, imala sam priliku da radim sa njima, pa predstavljanje crnogorskoj javnosti smatram idealnom šansom da onima koji za mene ne znaju, pokažem šta nudim”, poručila je ona.

Prvog dana Fashion Connectiona koji će se održati u hotelu Hilton, kolekciju će predstaviti Lazar Ilić, dok je drugi dan pored Bijelić, rezervisan i za Ivanu Miranović, Milenu Đukanović i Anu Vuković, atelje vjenčanica “Na zrnu graška” i Zvonka Markovića.

Bonus video: