Boja koja će okupirati ulice: Kako nositi žuto

Iako je Institut za boje Pantone bojom godine proglasio koralno ružičastu, na ulicama je sve više žute u raznim nijansama
1395 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pedeset nijansi bež boje prošle godine je dominiralo društvenim mrežama i izlozima prodavnica, ali i ulicama. Ali, sa novom sezonom, svjetske trendseterke najavljuju dominaciju nove boje u garderobi. Iako je Institut za boje Pantone bojom godine proglasio koralno ružičastu, na ulicama je sve više žute u raznim nijansama.

Moda baš i ne voli žutu. Jarke nijanse žute boje teško je kombinovati i čini se kako se mnogi u odeći te boje i ne osećaju baš najbolje pa je zato i izbjegavaju. To je, doduše, vrlo čudno jer je riječ o vedroj boji koja bi mogla da popravi i izgled i raspoloženje. Žuta je u modu dolazila tako tek sporadično, no nikada nije okupirala ulice niti bila hit boja sezone koju su obožavale mase. No, ako je suditi po modnim blogerkama i influenserkama, u toplim mjesecima koji slijede, žuta boja će biti i te kako popularna, piše magazin Elle. Zavirimo li na društvene mreže i bacimo pogled na najsvježije fotografije kojih ima sve više, lako je zaključiti kako nova in boja sezone izgleda sjajno.

Bonus video: