FOTO Sa posljednje večeri Nedjelje mode u Podgorici

Veče je zatvorila srpska dizajnerka Verica Rakočević, na otvaranju se predstavio njen kolega Igor Todorović, a viđene su i nove kolekcije i crnogorske kreatorke Lidije Burić i brendova Fantasia Di Yeya i Enrico Marinelli
2865 pregleda 1 komentar(a)
Sa modne revije, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Sa modne revije, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Ažurirano: 20.04.2019. 14:24h

Srpska modna dizajnerka Verica Rakočević zatvorila je 25. izdanje modne manifestacije Renault Fashion Week, sinoć na Imanju Knjaz u Podgorici.

Otvaranje treće večeri pripalo je takođe dizajneru iz Srbije, Igoru Todoroviću, a tokom večeri ljubitelji mode mogli su da pogledaju nove kolekcije i crnogorske kreatorke Lidije Burić i brendova Fantasia Di Yeya i Enrico Marinelli.

Rakočević koja je ovoga puta predstavila 20 modela, ranije je za „Vijesti“ pojasnila da su modeli inspirisani njenim korijenima i njenom vezanošću za podneblje u kojem živi.

Todorović je sa druge strane svoju kolekciju „Karlneval“ posvetio nedavno preminulom čuvenom dizajneru Karlu Lagerfildu, a sačinjena je od modela urađenih u luksuznim tkaninama sa elementima ručno dorađenih detalja.

“Kolekcija, rekao bih zanimljivog, pa i intrigantnog naziva nastala je kao jedan omaž Karlu Lagerfeldu i njegovom velikom umjetničkom i modnom tragu koji je ostao vječno zapisan u modnoj istoriji, bez pretenzije da ga kopiram ili se poistovjećujem sa njim. Poigravao sam se idejom da moda na neki način predstavlja jednu vrstu karnevala koji iz sezone u sezonu donosi ‘nove maske’ koje nas tjeraju da budemo uvijek novo i inspirativno, a da pri tom uživamo u modi. Jer moda treba da bude jedna zabavna, vedra i inspirativna pojava, nikako opterećujuća”, ispričao je on za „Vijesti“.

Debi na crnogorskoj Nedjelji mode imala je Lidija Burić koja je svoju inspiraciju pronašla u biseru.

„Biser u našoj, a i u drugim kulturama, asocira na najveću vrijednost. U narodnoj pjesmi 'Biser Mara po jezeru brala', Mara je taj biser (blago) koje treba uzbrati. Čovjek i ljubav najveća su vrijednost. Tako bi, mislim, trebalo da bude”, ispričala je ona prije predstavljanja.

Po završetku revija, svi dizajneri koji su se predstavili posljednje večeri još jednom su izašli pred publiku, a organizator Nedjelje mode, Srđa Lubarda iskoristio je priliku da poruči da Fashion Week daje podršku katedrali Notr Dam koja koja je oštećena u požaru, te da su svim srcem uz Pariz i Francusku.

Galerija

Galerija

Bonus video: