Pet trendova do ljeta više neće biti 'in': Šta će ih zamijeniti

Ovog ljeta, umjesto dva, pokažite jedno rame u asimetričnim topićima
1955 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu i većina njih brzo pada u zaborav. Nešto što je danas hit, već sjutra može biti 'out' i teško je prepoznati koliko dugo će se neki trend zadržati u modi. Ako je vjerovati modnim stručnjacima iz Who What Weara, ovi aktuelni trendovi više neće biti 'in', prenosi index.hr..

Torbice oko struka

Iako se niko nije nadao njihovom povratku u modu nakon devedesetih, proteklih nekoliko godina torbice koje se nose oko struka ponovno su postale pravi hit u modnom svijetu. No, sada je vreme da opet padnu u zaborav na desetak godina. Zamijenite ih torbicama koje se nose preko ramena.

Otkrivena ramena

Bluze i topići s otkrivenim ramenima bili su jedan od najistaknutijih trendova tokom proteklih nekoliko toplih sezona, no i njihovoj popularnosti konačno se nazire kraj. Ovog ljeta, umjesto dva, pokažite jedno rame u asimetričnim topićima.

Slamnati šeširi

Prošlog ljeta u modi su bili slamnati šeširi veći od života, a nakon ekstravagantnog trenda, stiže jedan stari kojem se sigurno nijeste nadali. Riječ je o ribarskim šeširima kakvi su se nosili krajem devedesetih i početkom dvijehiljaditih, a sada ih ponovno nose sve trendseterke, od Rijane do Điđi Hadid.

Vruće pantalone

Prekratkim pantalonicama koje samo što ne otkrivaju zadnjicu, ove je godine odzvonilo. Umjesto njih, u modi su bermude koje su do ili malo iznad koljena.

Jednostavan bikini

Klasični bikini sa trouglima ovog ljeta pada u drugi plan, a zameniće ga neobični krojevi i upečatljivi modeli kupaćih kostima sa dodacima poput volana, resica, perlica, mašni...

Bonus video: