Kad stignu tridesete: Šta iz ormara morate baciti

U ovom trenutku u životu, potrebna vam je odjeća koja savršeno odgovara figuri. Farmerke iz srednje škole ne spadaju u tu kategoriju
2947 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Postoji nepisano pravilo da je prije tridesete svašta dopušteno kada je o odjeći riječ. Ali, kad tridesete pokucaju na vreta, vrijeme je da se riješite nekih stvari i to ne zbog okoline ili muškaraca, već zbog vas samih.

1. Stari donji veš

Onaj koji ima dječje uzorke, nije više dovoljno elastičan, ima rupice i slično. Ovo je vrijeme kada treba da uložite u što kvalitetniji grudnjak i birate veš u kojem ćete se osjećati kao milion dolara, čak i ako niko ne gleda, piše index.hr.

2. Stvari koje vam više ne stoje dobro

Poricanje je neprijatelj dobrog izgleda. Ako vam odjeća jednostavno ne stoji kako je zamišljeno da treba, proslijedite je nekom drugom.

3. Odjeća kojoj treba popravka

Da ste htjeli da ih popravite, već bi bile popravljene.

4. Čarape

Sve koje nijesu u dobrom stanju. Ne trebaju vam - čak ni za po kući.

5. Stare farmerke

U ovom trenutku u životu, potrebna vam je odjeća koja savršeno odgovara figuri. Farmerke iz srednje škole ne spadaju u tu kategoriju.

6. Nakit

To je onaj, nakon čijeg nošenja, koža postaje zelena ili bilo koje druge boje. Radije investirajte u jedan, ali kvalitetniji komad.

7. 'Omiljene' cipele

One koje su bukvalno pred raspadom, ali se ne možete odvojiti od njih. Samo se sjetite - koliko god da su vam drage, drugima su odvratne.

8. Majice sa uvrjedljivim natpisima

Možda mislite da je to cool - nekad je možda i bilo. Sada definitivno više nije.

9. Komadi koji otkrivaju previše

Providne majice, prekratki minići, haljine sa otvorenim leđima i predubokim dekolteom, znate na šta se misli. Za to je nekad bilo prostora, ali vaš šef ne mora vidjeti baš sve.

10. Helanke

Posebno one za vežbanje, koje ocrtavaju svaki milimetar. To nije bila pametna ideja ni prije, ali može se pripisati mladosti. Tamo treba da ostane.

11. Odjeća koja više nije bijela

Nekad je bila, ali sada više nije. Ne možete zavarati ni sebe ni druge.

12. Kožne komade koji su počeli da pucaju

Treba li dodatno objašnjavati zašto ovo više ne bi trebalo biti u vašem ormaru?

13. Bilo šta "fejk"

Ako sebi ne možete priuštiti original, nemojte kupovati ni lažnjak. Nikoga nećete zavarati.

Bonus video: