Muške stilske greške: Problemi s veličinom

Prevelike majice čine da mali muškarci izgledaju još manji, a veliki muškarci izgledaju kao da nose pončo
2408 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Kada se govri o modi, naravno, najčešće su u prvom planu žene. Šta je u trendu, kako graditi stil, šta obući, a šta ne obući - pitanja su kojima se mnogo češće bave pripadnice ljepšeg pola.To, naravno, ne znači da određen broj muškaraca ne prati zbivanja na modnoj sceni, niti da ih ne zanima kako izgledaju. Tri su važne greške koje, kako prenosi internet stranica časopisa Men's Health, svaki muškarac treba da izbjegne kada je riječ o odijevanju.

Prevelika majica

Ako ste ikada kupili majicu samo jednu veličinu više nego što treba, misleći da ćete zbog toga igledati "jače", grdno ste se prevarili. Prevelike majice čine da mali muškarci izgledaju još manji, a veliki muškarci izgledaju kao da nose pončo. Ako želite da budete sigurni da su vam majice taman, provjerite ramena. Šav na majici bi trebalo da bude direktno na ramenima. Ukoliko šav ide i malo preko vašeg ramena ka bicepsu, to je znak da je majica pravljena za nekog drugog.

Pantalone koje vise

Iako se mnoge stvari iz 90-tih vraćaju na modnu scenu, generalno te godine važe za vrijeme 'promašene' mode, a odatle dolaze i pantalone koje vise. Dakle, pantalone na pola zadnjice su ostale u prošlosti i neke stvari jednostavno ne bi trebalo da vraćate u život. I zato, ako vam pantalone i dalje vise, podignite ih na struk gdje i treba da budu. Pored toga što ćete izgledati normalnije i vaše majice će vam biti zahvalne, jer ćete ovim potezom poboljšati i njihov izgled.

Predugačke nogavice

Ovo se dešava kada spustite pantalone previše nisko ili ukoliko ste promašili veličinu pa su vam nogavice predugačke. Ovaj nagužvani haos može učiniti da čak i preskupo odijelo izgleda kao jefitn džak. Ukoliko imate više od tri nabora, vrijeme je da pantalone skratite. Pantalone koje nosite tokom formalnih događaja, treba da vam jedva dodiruju cipele.

Bonus video: