Na koji način i koliko često treba prati farmerice?

Važno je zakopčati rajsferšlus i dugmiće - to pomaže da farmerice zadrže svoj pravi oblik
6315 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mislili ste da je savjet koji ste dobili od mame da uvijek prevrnete farmerice na unutrašnju stranu kada ih perete, staromodan i prevaziđen? E, pa nije. Nove ili stare, farmerice uvijek treba okrenuti na unutrašnju stranu pre pranja. To smanjuje abraziju zbog koje vaše farmerice izblijede i smanjuje mogućnost da se materijal ošteti uz rubove, džepove, na pojasu. Takođe je važno zakopčati rajsferšlus i dugmiće - to pomaže da farmerice zadrže svoj pravi oblik.

Danas nezaobilazne modele - pocijepane, s rupama, odrezanih nogavica - treba najprije zakopčati kopčom (postoje posebne kopče za čarape dizajnirane za držanje uparenih čarapa u mašini, ali možete pokušati i sa zihernadlama). To će pomoći da se farmerice ne troše više nego što želite, rupe se ne proširuju, a rubovi ne paraju preko svake mjere.

Koristite poseban deterdžent namIJenjen očuvanju boja. Takvi deterdženti sadrže sastojke koji tkaninama pomažu da zadrže boje, piše Elle. Izbjegavajte mašinu punu veša prilikom pranja, jer se na taj način tkanina brže troši. Odjeći je potrebno da slobodno kruži kako bi se temeljno očistila.Ako isflekate farmerice, odmah očistite mrlju. Odvojite svijetle od tamnijih pantalona, jer često tamnija boja pređe na svjetliju.

Konačno, najbolje ih je prati u hladnoj vodi na kratkom ciklusu za osjetljivu tkaninu.

Stručnjaci preporučuju pranje nakon tri do četiri nošenja kako bi tamnoplave i crne farmerice bile fino čiste, dobro prijanjale i izgledale novo što je duže moguće.

Bonus video: