Trend za jesen: Povratak nekad omiljenog modela farmerica

Njihova prednost je što vizuelno stanjuju obline punijih dama, naročito ako biraju pantalone tamnijih boja
1897 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Skinny farmerice toliko su dugo u modi da nam je teško prisjetiti se vremena kada nisu bile popularne. Međutim, modni stručnjaci tvrde da bi uski modeli mogli biti bačeni na drugo mjesto popularnosti ove jeseni, s obzirom da se na scenu vraćaju farmerice 'boot cut' kroja.

Boot cut kroj, baš kao što im ime kaže, dizajniran je da se nosi iznad visokih čizama još u 18. vijeku, piše dnevnik.hr. Ovaj kroj posebno su voljeli mornari koji su u to vrijeme čizme nosili ispod pantalona da bi zavrnuli krajeve nogavica iznad koljena. Da bi im to pošlo za rukom imali su pantalone lagano proširene od koljena prema dnu. Nježan zvonoliki oblik nogavica (nikako trapez) postao je sinonim boot cut kroja, koji je vremenom ušao u žensku modu.

Danas se proizvode farmerice visokog i niskog struka boot cut kroja. Njihova prednost je što vizuelno stanjuju obline punijih dama, naročito ako biraju pantalone tamnijih boja. Preporučuju se i ženama s tijelom u obliku jabuke jer im omogućavaju da vizuelno uravnoteže obim gornjeg s donjim dijelom figure. Zbog širih nogavica, ovaj tip farmerica je udobniji za nošenje od klasičnih skinny i superskinny modela. Uprkos tome, nije svima omiljen izbor.

Bonus video: