Kako se oblačiti ako ste niski: Visok struk, bez slojeva, kratka suknja..

Iako treba da prihvatimo sami sebe bez obzira na veličinu, visinu ili oblik, ponekad, ako izgledate ili se osjećate kao da ste malo viši, pomaže da budete samopouzdaniji
3215 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ažurirano: 12.08.2019. 19:11h

Kada ste niski, kupovina odjeće zna da bude malo teža . Ako ste osoba koja je niža od 160 cm, lako vam se može desiti da u kabinama isprobavate smiješno dugačke farmerice ili jakne. Kao da ste stigli pravo iz osamdesetih sa, na primjer, nenamjerno prevelikim ramenima.

Ali, situacija ne mora da bude ovakva. Iako bismo trebali da prihvatimo sami sebe bez obzira na veličinu, visinu ili oblik, ponekad, ako izgledate ili se osjećate kao da ste malo viši, pomaže da budete samopouzdaniji. Zato nije loše pogledati Instagram profile sitnih ljudi i pronaći savjete - kako da se obučete ako ste niski. Iako svako ima svoj stav o modi, postoji jedna stvar koju treba da izbjegnete: bilo šta sa previše slojeva. Tajne su:

1. Pokažite svoj struk

2. Nosite kratke suknje sa šiljastim cipelama ili čizmama

3. Nosite kraće, uske pantalone

4. Izaberite pantalone sa visokim strukom

5. Kad ste u nedoumici, nosite odjeću istog tona

6. Možete da nosite odjeću veće veličine, ali ne i previše slojeva

7. Dugački kaput je uvijek dobra investicija.

8. Ne potcjenjujte cipele sa malim štiklama

Ako želite da vidite ove trikove u akciji, pogledajte kombinacije koje preporučuje stranica whowhatwear.co.uk.

1. Zategnite struk kad god je to moguće. Zahvaljujući trenutnom trendu nabranih topova i haljina, struk se automatski steže. Međutim, ako taj trend nije za vas, držite pod kontrolom obimne slojeve tako što ćete ih pričvrstiti kaišem u struku. To je ujedno i trik koji može stvoriti iluziju dužih nogu.

2. Nosite kratke suknje sa šiljatim cipelama ili čizmama. Ljepota ovog izgleda je u tome što je tako jednostavan. Postoji nešto u cipelama sa šiljatim nožnim prstima što tjera da gledamo u njih.

3. Nosite kraće, uske pantalone. Iako nošenje kraćih pantalona može izgledati kontraproduktivno, pantalone sa visokim strukom, dobro podešenim krojem i vidljivim člankom stvaraju utisak da ste viši nego što zapravo jeste.

4. Nosite pantalone sa visokim strukom. Sve što je visokog struka je obavezno za male žene. Visoke pantalone daju iluziju dužih nogu, naglašavajući vaš struk.

5. Kad ste u nedoumici, nosite odjeću istog tona. Outfit u jednoj boji je brzo rješenje za niže djevojke. Uparite boju gornjeg dijela sa braon pantalonama za jednostavnu eleganciju.

6. Možete da nosite odjeću veće veličine, ali ne i previše slojeva odjeće. Jedna činjenica koju sve sitne zvijezde uličnog stila znaju je da vam slojevi nisu prijatelj, jer imaju tendenciju da 'utope' sve manje ljude. Ako želite da napravite 'vrećasti' izgled, odlučite se za jedan ključni komad koji ćete nositi preko nečeg elegantnog.

7. Dugački kaput je uvijek dobra investicija. Kim Kardashian obožava ovaj trik jer zna da će ujednačena silueta osobu ovijek učiniti višom. Svaka odjevna kombinacija izgleda elegantnije sa dugačkim kaputom. Mnogi midi kaputi će takođe biti dovoljno dugački, tako da imate još više mogućnosti za eksperimentisanje

8. Ne potcjenjujte cipele sa malim štiklama. Sačuvali smo najočiglednije pravilo za kraj. Naravno, svako izgleda više na štiklama. A šta da uradite ako ne možete da nosite visoke štikle? Ne brinite, male štikle su ponovo moderne

Bonus video: