Lidija Đukanović učestvovala na zvaničnom ručku Prvih dama

"Ovaj skup na visokom nivou svake godine okuplja više od 55 Prvih dama iz čitavog svijeta, kao i diplomate, filantrope, VIP ličnosti iz svijeta mode i mnoge druge uticajne ličnosti, kako bi priznali i proslavili jedinstvenu saradnju između diplomatije i mode za veće dobro žena i djece širom svijeta"
11406 pregleda 7 komentar(a)
Lidija Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Lidija Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

U okviru 74. zasIjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, globalna platforma privatnog sektora koja podržava Ciljeve održivog razvoja UN-a i inicijativu UN-a "Svaka žena, svako dijete" - Moda za razvoj organizovala je 9. godišnji zvanični ručak Prvih dama na kojem je učestvovala i supruga predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Lidija Đukanović.

"Ovaj skup na visokom nivou svake godine okuplja više od 55 Prvih dama iz čitavog svijeta, kao i diplomate, filantrope, VIP ličnosti iz svijeta mode i mnoge druge uticajne ličnosti, kako bi priznali i proslavili jedinstvenu saradnju između diplomatije i mode za veće dobro žena i djece širom svijeta", saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore .

U saopštenju se dodaje da je tokom proteklih devet godina, Moda za razvoj stekla globalno priznanje i ima programe u 20 zemalja koji podržavaju ostvarenje Ciljeva održivog razvoja UN-a, koji su usmjereni na promovisanje modne i tekstilne industrije, nudeći rješenja za ekološka pitanja i unapređenje ekonomskog i socijalnog razvoja, kao i očuvanje kulture i osnaženje žena.

Bonus video: