"Isusove patike": Air Max sa svetom vodicom u đonu

Bruklinski dizajneri stavili su svetu vodicu u vazdušni đon Nike patika i nazvali ih “Isusovim cipelama”, a ljudi za njih izdvajaju hiljade dolara
2451 pregleda 1 komentar(a)
"Jesus Shoes", Foto: PrintScreen/CBS
"Jesus Shoes", Foto: PrintScreen/CBS

Patike "Jesus Shoes" je dizajnirala firma MSCHF sa sjedištem u Bruklinu, a dolaze sa svetom vodom u đonovima. Oni su kupili normalan par Nike Air Mak 97 patika po tržišnoj vrijednosti, potvrdio je šef kompanije za trgovinu, Daniel Greenberg, za CBS News. Običan par Air Mak 97 košta oko 160 dolara, ali MSCHF je ih je preradio , dodao raspeće i još nekoliko detalja. Nabavili su i svetu vodu iz rijeke Jordan, koju je sveštenik iz Brooklina blagoslovio i dodao u đonove.

Par "Isusovih cipela" prošle sedmice je prodat za 1.425 dolara u roku od jednog minuta, rekao je Greenberg. Kupac ih je potom ponudio na internet stranici za preprodaju za 4.000 dolara

Zapravo, kompanija MSCHF je napravila dvadesetak pari “Bogovskih patika” kako bi ismijala moderne trendove velikih korporacija.

patike
Jesus Shoes(Foto: PrintScreen/CBS)

“Sjetili smo se saradnje ‘Adidasa’ sa ‘Arizona ledenim čajem’, kada su napravili nekoliko desetina pari patika sa različitim aromama. Ovim potezom smo htjeli da ismijemo i pokažemo koliko je sve to postalo apsurdno”, istakao je direktor Daniel Greenberg. "Kultura, a ne moda", jedna je od poruka koje se mogu pročitati na instagram stranici kompanije.

Jedan od prethodnih projekata MSCHF bio je da stvore "Times Newer Roman", novi font koji je klasičan Times New Roman, samo što je svako slovo veće od 5 do 10 procenata - što studentima olakšava popunjavanje stranica u seminarskim radovima.

Bonus video: