Čuvajmo planetu i kroz modu

Crnogorska Nedjelja mode sa najvećim brojem učesnika do sada održaće se od 18. do 20. novembra
1362 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošle Nedjelje mode, Foto: Anes Lekić
Sa prošle Nedjelje mode, Foto: Anes Lekić

Ovogodišnje izdanje modne manifestacije Montenegro Fashion Week, održaće se od 18. do 20. novembra u Podgorici, na Imanju Knjaz, i to pod sloganom “Čuvajmo planetu i kroz modu”, a organizatori otkrivaju i ko će sve predstaviti svoje radove tokom tri večeri.

“Nova kampanja najavljuje uzbudljivu sezonu. Predstavljanjem nove službene kampanje, Montenegro Fashion Week koji tokom tri dana predstavlja najbolje od crnogorske modne scene. A ove sezone naša poruka je ‘Save the Planet’ i službeni je uvod za mnogobrojna dešavanja koja će se organizovati od 18. do 20. novembra”, saopštili su iz Modne komore Crne Gore.

“Moda kao društveni refleks i ekspresija vlastitog stava u modernom društvu smatra se snažnim kanalom komunikacije. Ona ohrabruje i potiče, mijenja percepciju i time oblikuje trendove i utiče na svijest ljudi, ovog puta kroz našu poruku o očuvanju prirode i planete”, dodaje se u najavi.

Kada su u pitanju dizajneri koji će se u okviru Nedjelje mode predstaviti podgoričkoj publici iz Modne komore otkrivaju da će manifestaciju otvoriti Milena Vujačić, a zatvoriti Milena Đurđić. “Ovo će biti najveći broj prijavljenih učesnika do sada. Svoje kolekcije prikazaće i Ana Vasiljević, modna kuća Joy Miss, Lidija Burić, Enriko Marineli, Marina Banović Džuver, Vens Fashion Store, Boško Jakovljević, Bojana Čelebić, Isidora Ceković, Maja Velimirov i Atelier “Anna Simone”, nabraja se u saopštenju.

U okviru Nedjelje mode dizajnerka Mirjana Šarac prikazaće dječiju i kolekciju za odrasle, a crnogorska publika moći će da vidi i radove Marije Rosarije Vendito, pobjednice Evropskog modnog festivala. U okviru Nedelje mode biće održan i modni seminar na kojem će se voditi diskusija i predavanje o modi i njenom uticaju na savremeni život, kao i o prednostima i manama koje nosi ova industrija.

Bonus video: