Provjerite kako se oblačite: Možda ostavljate utisak nesigurne osobe

Nesigurna žena će neko vrijeme tražiti svoj stil, dok na kraju ne poklekne i počne da se oblači kao njena majka
2366 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Niko nije u svakom trenutku potpuno siguran u sebe, ali ženama se, reklo bi se, češće dešava da budu nesigurne zbog stvari koje ne bi trebale da utiču na njihovo samopouzdanje. U velikom broju slučajeva ženska nesigurnost vezana je za izgled, a problem sa vjerom u sebe može se vidjeti i zavirivanjem u njenu garderobu. Upravo ono što nosi može da pokaže da previše i prečesto sumnja u sebe. Zato provjerite - šta može odavati vaš ormar?

1. Boja odjeće

Nesigurna žena teži prikrivanju. Ne želi da se na bilo koji istakne. Zato će nositi tamne i sive boje, uz poneki dodatak neutralnih tonova, dok se u njenom ormaru ne mogu naći žive boje.

Ilustracija
Ilustracija(Foto: Pinterest)

2. Prevelika odjeća

Nesigurna žena će potcijeniti izgled svog tijela. Na primjer, nerazumno sebe smatra debelom i zbog toga bira odjeću vrećastog stila. Sličan izbor može napraviti i zato što misli da je premršava.

Ilustracija
Ilustracija(Foto: Pinterest)

3. Majčin stil

Nesigurna žena će neko vrijeme tražiti svoj stil, dok na kraju ne poklekne i počne da se oblači kao njena majka. U rijetkim situacijama može se desiti da to ne ispadne loše, ali činjenica da se moda ponavlja ne znači da je stil njene majke dobar za mladu djevojku. Iz maminog ili bakinog ormara se tek ponekad može uzeti neki komad odjeće.

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

4. Kombinovanje ne postoji u njenom izboru garderobe

Ili se oblači previše upečatljivo, ili se oblači previše jednostavno - sredina ne postoji. Ili se previše šminka ili potpuno odbacuje šminku. U oba slučaja često je riječ o nesigurnoj ženi.

Naravno, modni izbori koje smo pomenuli ne znače obavezno da je osoba nesigurna, ali - nikad nije loše preispitati sebe.

Bonus video: