Milena Vujačić otvara Nedjelju mode: Za ženu sa dušom koja ima snagu univerzuma

Milena Vujačić u susret Master Fashion Week Montenegro manifestaciji otkriva da je kolekcija "Divine" nastala iz rečenice "ko zna zašto je to dobro"
2431 pregleda 1 komentar(a)
Milena Vujačić u modelu iz svoje kolekcije “Divine”, Foto: Marija Brajović Milić
Milena Vujačić u modelu iz svoje kolekcije “Divine”, Foto: Marija Brajović Milić

Crnogorska modna dizajnerka Milena Vujačić, među brojnim je dizajnerima koji će se naredne sedmice predstaviti na modnoj manifestaciji Master Fashion Week Montenegro, koja će se od 18. do 20. novembra održati na Imanju Knjaz u Podgorici.

Vujačić, kojoj je pripala čast da otvori ovogodišnje jesenje izdanje Nedjelje mode, u razgovoru za "Vijesti" je nagovijestila šta je ovoga puta pripremila za ljubitelje mode i svoje klijentkinje, otkrila je naziv pod kojim je objedinila modele, ali i čije revije će sigurno ispratiti na ovoj manifestaciji.

"Sam naziv kolekcije 'Divine' govori o posebnosti ljepote koju sam pokušala predstaviti kroz najfinije materijale utkane u modele za samosvjesnu ženu sa dušom koja ima snagu univerzuma", poručuje ona.

"Božansko, uzvišeno, prefinjeno u posebnosti svoje ljepote - sve su to emocije koje želim da moji modeli prenesu i zato ova kolekcija meni lično puno znači. Inspiracija kolekcije je nastala iz rečenice 'Ko zna zašto je to dobro'", uz osmijeh pojašnjava modna kreatorka, a zatim otkriva koliko modela sadrži njena nova kolekcija.

Model iz kolekcije “Divine” Milene Vujačić
Model iz kolekcije “Divine” Milene Vujačić(Foto: Marija Brajović Milić)

"Imaćete priliku da vidite 17 modela, od čega je deset vjenčanica i sedam večernjih haljina. One su nastale kao plod moje želje da vam prenesem samo uzvišenje emocija za tako važan dan u životu jedne žene. Predstaviću liniju za proljeće/ljeto 2020. godine", ispričala je sagovornica "Vijesti".

Za razliku od prošle kolekcije, kada je Vujačić imala i poslovnih i svakodnevnih kombinacija, ovoga puta manekenke će pistom prošetati samo u elegantnim toaletama i vjenčanicama.

"Kako je vjenčanje jedinstvena prilika i više od pola kolekcije je posvećeno tom činu, tako su i haljine koje ih prate namijenjene za svečane prilike. Neki od modela koje ćete imati priliku da vidite su multifunkcionalni. Oni se mogu obući, odnosno kombinvati na više načina", istakla je ona.

Vujačić otkriva i koje materijale je koristila pri izradi "Divine" kolekcije.

"Satkana je od prirodnih materijala, a preovladavaju svila i ručno rađena čipka. Dominantna je bijela boja dok su večernje haljine kraljevsko zelena, boja vina, siva i ciklama-zelena", odgovara crnogorska dizajnerka.

Milena Vujačić
Milena Vujačić(Foto: Marija Brajović Milić)

Na pitanje po čemu će se ova kolekcija razlikovati od njene prethodne, ona kaže da je to upravo prilika u kojima se može obući njen model.

"Moja posljednja kolekcija koju je publika imala priliku da vidi bila je 'ready to wear'. U njoj ste mogli vidjeti odjevne komade za dnevnu i večernju priliku, kao i neke od poslovnih kombinacija. Dok je ova kolekcija 'haute couture'. Svi detalji na haljinama, kao i par modela su kompletno ručno sašiveni. Svakako potpuni novitet što se mog ateljea tiče jesu vjenčanice koje će publika ovog puta moći da vidi", smatra Vujačić.

Sagovornica "Vijesti" kaže i da se kolekcija premijerno predstavlja podgoričkoj publici, a tu će biti i njen kraj kada je u pitanju život na pisti.

"Na sreću ili žalost, jer ne znam kako u ovom trenutku da gledam na to, kolekciju ću predstaviti samo na Master Montenegro Fashion Weeku. Razlog tome je što su neki od modela već rezervisani za stalne klijente, a ja uglavnom kada kreiram modele to onda bude limitirana kolekcija", istakla je ona.

Model iz nove kolekcije
Model iz nove kolekcije(Foto: Marija Brajović Milić)

Pored Vujačić, prvog dana, 18. novembra publika će imati priliku da vidi modele i brenda Joy Miss, ali i Ane Vasiljević Čelar, Boška Jakovljevića, Enrica Marinellia i Mirjane Šarac.

Narednog dana, u utorak, svoje kolekcije predstaviće Ana Stojanović ispred brenda Anna Simone Atelier, Marina Banović Džuver, Fashion Store Vens, Lidija Burić i Marija Rosarija Vendito

Završnici Nedjelje mode, 20. novembra, rezervisana je za kolekcije Isidore Ceković, Maje Velimirov, Bojane Čelebić, Mirjane Šarac, a veče će zatvoriti Milena Đurđić.

Kako su naglasili i iz Modne komore Crne Gore, koja je organizator Nedjelje mode, ovo 26. izdanje imaće možda i najveći broj učesnika do sada, a Vujačić otkriva čije revije će sigurno pogledati.

"Sa nadom da će nas biti još više, iako smo možda malo tržiste, ali svakako, svako od nas ponaosob veoma je prepoznatljiv, sa zadovoljstvom ću posjetiti obije večeri Master Montenegro Fashion Weeka, jer ću prvu morati da gledam iz 'back stagea' (smijeh) i time pružiti iskrenu podršku svim učesnicima ove modne manifestacije", obećala je ona.

Bonus video: