Prada i Adidas konačno su otkrili svoju dugo očekivanu saradnju

I dok se u modnim časopisima uglavnom dive rezultatima saradnje dva velika brenda, mogu se naći i drugačija mišljenja. "Obične adidas patike sa natpisom "PRADA" na sebi... "
1825 pregleda 0 komentar(a)
Prada i Adidas, Foto: Instagram
Prada i Adidas, Foto: Instagram

Već neko vrijeme se zna da italijanska modna luksuzna modna kuća i čuvene "Tri pruge" rade na zajedničkom projektu, a sada je zvanično otkriven plod te saradnje. Riječ je o torbi i patikama u bijeloj boji koji na sebi imaju logo oba brenda.

patike
Prada/Adidas(Foto: Instagram)

Kada ste, poput Prade, jedan od najdugovječnijih luksuznih brendova na svijetu, nešto tako jednostavno kao saradnja sa proizvođačem patika ne bi moralo da zvuči kao nešto naročito. Osim ako vam je partner 'superstar', 50-godišnja Adidasova silueta koja je postala jedan od najprepoznatljivijih komada obuće na planeti.

Svaki par italijanskog porijekla pojedinačno je označen brojevima od 700 jer je riječ o ograničenoj seriji od 700 komada, dostupnih samo u odabranim Prada buticima ili na web lokacijama obje marke. Sa vanjske strane utisnuto je 'Prada' i 'Made in Itali'.

patike
Ilustracija(Foto: Instagram)

I dok se u modnim časopisima dive rezultatima saradnje dva velika brenda, međi komentarima na zvaničnom instagram profilu Prade mogu de naći i drugačija mišljenja. "Obične adidas patike sa natpisom "PRADA" na sebi. Cijena? Vjerovatno 1 000 umjesto sto dolara", napisao je jedan od pratilaca.