Kako izabrati farmerice: Lako možete napraviti neku od ovih grešaka

Ako kupuješ baš najjeftinije farmerice, lako je moguće da ćeš se razočarati - brzo će se pohabati, možda promijene oblik ili im otpadne dugme
6319 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Ako ne obratite pažnju, lako vam se može dogoditi da kod kupovine farmerica pravite greške, zbog kojih vam omiljeni dio odjeće neće stajati dobro, brzo će se pohabati ili će vam još brže dosaditi. Ovo su najčešće greške.

Slijepo praćenje trendova

Kad je o farmericama riječ, pametno je osloniti se na klasiku. Eksperimentisanje s nečim sasvim drugačijim može biti lijepa promjena, ali modeli koji jako odskaču, s resicama, velikim rupama, izvezenim cvijećem, našivenim biserima, najčešće su nosivi jednu sezonu, u najboljem slučaju dvije. Nakon toga će već izgledati kao totalno prošla moda pa ćeš se glupo osjećati ako ih obučeš. Završiće na dnu ormara, možda ćeš se i pitati šta ti je bilo da ih kupiš. Zato je pamernije držati se klasičnih modela koji laskaju tvojoj figuri i u kojima se osjećaš dobro.

Zatvorenost za novosti

Ne, ovo nije u suprotnosti sa prethodnim - da ne treba previše eksperimentisati. Čak i ako ne nasjedneš na svaki trend, ima novih modela na koje se isplati obratiti pažnju. Možda se iznenadiš kako ti dobro stoje na primjer "mom jeans" ili pak vrećaste farmerice. Daj šansu i nekim modelima koje nijesi naviklaa da nosiš. Lako je moguće da se rodi nova ljubav pa to postanu tvoje najdraže farmerice.

farmerice
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Zanemarivanje kvaliteta

Ako kupuješ baš najjeftinije farmerice, lako je moguće da ćeš se razočarati - brzo će se pohabati, možda promijene oblik ili im otpadne dugme. Obrati pažnju na to kakav je materijal i jesu li kvalitetno sašivene. Pamuk s malo spandexa (ne više od 2-3%) je idealan, čak bolji od farmerica od stopostotnog pamuka. One od čistog pamuka mogle bi se razvući već nakon prvog pranja i takve ostati, prenosi Cosmopolitan.

Ignorisanje udobnosti

Nije jedino važno da farmerice dobro izgledaju na tebi dok stojiš. Pokušaj da sjedneš ili čučneš dok ih isprobavaš. Mora ti biti udobno u njima u svakoj pozi. Ako, recimo, dobijeeš "otisak" dugmeta na stomaku nakon što dva minuta imaš farmerice na sebi, onda to nijesu pantalone za tebe.

Bonus video: