Modni trend: Zeleno, volim te zeleno

Holandska prognostičarka trendova Li Edelkoort predvidjela je da će zelena biti ključna boja za cijelu deceniju
3029 pregleda 1 komentar(a)
Dolce&Gabbana, Foto: Instagram
Dolce&Gabbana, Foto: Instagram
Ažurirano: 13.01.2020. 16:39h

Sudeći prema novim kolekcijama nekoliko većih modnih brendova za proljeće/ljeto 2020. ova godina će biti u znaku prirode, sa dominantnom zelenom bojom.

Iz kolekcije Victorie Beckham
Iz kolekcije Victorie Beckham(Foto: Instagram)

Jakna i haljina Christophera Kanea ima print divljeg cvijeća i trave, na haljinama Dolce&Gabbana brenda su palme i razne vrste cvijeća, a Versace haljine imaju print džungle, poput onog na haljini koju je Jennifer Lopez nosila i 2000. godine.

Zelena je dominantna boja od glave do pete. Victoria Beckham je pokazala zelene haljine duge do poda, Gucci je imao lepršave džempere koji podsjećaju na vještačku travu. Zeleni komadi veoma su zastupljeni i kod dizajnera Regina Pyo, Marc Jacobs, Balenciaga i Valentino.

Balenciaga
Balenciaga(Foto: Instagram)

Holandska prognostičarka trendova Li Edelkoort predvidjela je da će zelena biti ključna boja za cijelu deceniju kao posljedica gladi za prirodom, što se vidi i u obnovljenom trendu kućnih biljaka i porastu japanske prakse meditacije u šumi, prenosi klix.ba. Popularnost zelene boje raste već neko vrijeme, a mnoge poznate osobe pojavljuju se na crvenom tepihu ili u običnim prilikama u zelenom izdanju.

Amal Clooney
Amal Clooney(Foto: Instagram)

Bonus video: