Balenciaga: Humanitarna mini kolekcija za spašavanje koala

Kolekcija se sastoji od dukserice i majice kratkih rukava s motivom koale
1240 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Balenciaga
Ilustracija, Foto: Balenciaga

Kao odgovor na ekološku krizu u Australiji izazvanu požarima koji uništavaju sve pred sobom još od septembra, Balenciaga je odlučila da pomogne izbacivanjem humanitarne mini kolekcije.

Balenciaga
Ilustracija(Foto: Balenciaga)

Svoje humanitarne napore usmjerili su u spašavanje koala, budući da ih je usljed ove katastrofe stradalo oko 30 odsto. Kolekcija se sastoji od dukserice i majice kratkih rukava s motivom koale, a 100 odsto sredstava od prodaje Balenciaga će donirati organizacijama koje se bore za zaštitu ovih ugroženih životinjica. Komadi s plemenitim ciljem prodaju se po cijeni od 595, odnosno 350 eura i dostupni su online.

Balenciaga
Ilustracija(Foto: Balenciaga)

Ovo je nastavak akcije luksuzne grupacije Kering, u kojoj su, osim Balenciage, brendovi Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, Dodo, Qeelin, Ulysse Nardin te Girard-Perregaux. Oni su udružili snage i donirali milion australijskih dolara za borbu protiv požara. Uz ovu donaciju Kering je najavio i buduće humanitarne akcije za obnavljanje narušene bioraznolikosti u Australiji.

Bonus video: